Jambon staat volledig achter Francken: "Ons migratiebeleid niet op helling zetten"

Nu staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) na de uitspraak van het hof van beroep nog steeds weigert een visum te geven aan een Syrische familie uit Aleppo, krijgt hij de vanuit alle hoeken kritiek. Maar zijn partijgenoten steunen hem duidelijk wel.

Na het arrest dat Francken verplicht een visum te geven aan een Syrisch gezin uit Aleppo, startte N-VA op sociale media een campagne om de staatssecretaris -die weigert het gezin een visum te geven- te steunen. "Geen dwangsommen en geen wereldvreemde rechters. Geen Belgische papieren voor elke asielzoeker in de wereld", luidde het. Ook partijvoorzitter Bart De Wever postte het N-VA bericht op zijn eigen Twitter-account.  

N-VA ligt met die campagne nu zwaar onder vuur. Maar binnen de partij lijken de rangen wel degelijk gesloten. "Heb ik al ooit afstand genomen van een campagne van mijn partij? Ik vind dat we vooral moeten zien dat ons migratiebeleid van deze regering niet op de helling gezet wordt en dat we dat kunnen doorvoeren", reageert Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voor de camera van VRT Nieuws. Ook Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) zei Francken te steunen, waarop hij snel wegglipte.