J.K. Rowling kondigt vervolg Harry Potter aan

AFP
Harry Potter-fans mogen een gat in de lucht springen. Harry's geestelijke moeder J. K. Rowling heeft vandaag via Twitter een vervolg aangekondigd op haar populaire boekenreeks. 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' zal de sequel heten. Opmerkelijk: het verhaal zal dit keer niet in boekvorm verschijnen, maar zal worden opgevoerd in een Londens theater.

"Ik bevestig met veel enthousiasme een nieuw theaterstuk 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' dat volgend jaar in Londen zal spelen". Die boodschap tweette Britse schrijfster J. K. Rowling vandaag. Ze vermeldde daarbij dat het stuk een nieuwe episode zal vertellen in het leven van tovenaar Harry Potter.

Rowling zal voor het theaterstuk samenwerken met Jack Thorne, een Britse schrijver, en regisseur John Tiffany, die eerder al verschillende werken wist te vertalen naar succesvolle toneelstukken.

Er deden vorig jaar al geruchten de ronde dat J. K. Rowling aan een theaterproductie werkte. Vermoed werd toen dat het ging om een prequel, een stuk over de jonge jaren van Harry voordat hij naar de tovenaarsschool Zweinstein vertrekt, het startpunt van Rowlings boekenreeks. Die geruchten ontkracht de schrijfster vandaag: "Het gaat niét om een prequel", zo sprak ze in duidelijke taal op Twitter.

Waarover het verhaal dan wel zal gaan, wil ze nog niet te veel lossen: "Veel meer wil ik er nog niet over kwijt, ik wil niets bederven voor de fans". Het zal dus vol spanning afwachten zijn. Wel wist ze nog te zeggen dat theater het "enige gepaste medium is om het verhaal te brengen".

Volgens de krant Daily Mail gaat het stuk over het leven van de ouders van Harry Potter, Lily Evans en James Potter, vermoord door Lord Voldemort. De opvoering zou plaatsvinden in het Palace in de theaterwijk West End.

De zeven boeken over Harry Potter verschenen tussen 1997 en 2007 en werden verfilmd, met in de hoofdrollen acteur Daniel Radcliffe als Harry, Emma Watson als Hermione Granger en Rupert Grint als Ron Weasley. Er zijn meer dan 450 miljoen exemplaren van het boek verkocht, terwijl de films met een opbrengst van meer dan zeven miljard dollar ook alle records braken.

Met de boeken en licenties op de verfilmingen heeft de schrijfster een gigantisch vermogen opgebouwd. Enkele jaren geleden werd Rowling de eerste vrouwelijke auteur-miljardair. Haar strategie bestaat erin de saga rond Harry Potter steeds nieuw leven in te blazen om daarmee de verkoop van ouder werk in leven te houden.