Ga naar de mobiele website
^ Top

Ivanka Trump krijgt rol in het Witte Huis: geen titel of salaris, wel toegang tot vertrouwelijke informatie

Ivanka Trump krijgt een kantoor in het Witte Huis, maar geen officiële baan: ze zou gaan dienen als de 'ogen en oren' van de president.
REUTERS Ivanka Trump krijgt een kantoor in het Witte Huis, maar geen officiële baan: ze zou gaan dienen als de 'ogen en oren' van de president.
Ivanka Trump, president Trumps oudste dochter, krijgt een kantoor in het Witte Huis. De 35-jarige Ivanka, die al een zeer bevoorrechte positie heeft bij de activiteiten van haar vader, zal niet alleen een kantoor krijgen in de 'West Wing', maar ook toegang hebben tot vertrouwelijke informatie en een telefoon van de overheid. Dat meldt een functionaris in het Witte Huis.

Haar taak wordt volgens haar advocaat Jamie Gorelick, om de "oren en ogen" van de president te zijn. Ook zal ze een adviserende rol op zich nemen, waarbij ze zich niet beperkt tot 'vrouwenzaken'. Vorige week zat de First Daughter nog naast Angela Merkel toen zij op bezoek was in het Witte Huis, wat voor enige gefronste wenkbrauwen zorgde.

Belangenconflicten

Ivanka Trump wil volgens haar advocaat dezelfde regels volgen die van toepassing zijn op andere overheidsmedewerkers, ondanks het feit dat ze technisch gezien zelf geen werknemer is. Maar ethici vragen zich af of ze wel ver genoeg gaat om belangenconflicten te vermijden, aangezien ze niet automatisch zal onderworpen aan bepaalde ethische regels, terwijl ze wel als adviseur werkt. Trump zou namelijk ook toegang krijgen tot geheime documenten.

Nieuw
"Een volwassen kind van de president die zich actief bezighoudt met het werk van de regering, is iets nieuws", aldus advocaat Gorelick. "Onze visie is dat beste benadering voor Ivanka is om vrijwillig akkoord te gaan met de regels waar ze aan zou moeten gehoorzamen als ze een werknemer was, ook al is ze dat niet."

Mensen die dicht bij de First Daughter staan, zeggen dat ze geen graten ziet in de regeling: "het is simpelweg hoe ze altijd met haar vader heeft samengewerkt, zowel in de Trump Organization als tijdens zijn werk voor 'The Apprentice'."

Ivanka's echtgenoot Jared Kuschner is een raadgever van president Trump en wordt regelmatig aan de zijde van zijn schoonvader gespot.

Angela Merkel en Ivanka Trump delen een momentje.
Photo News Angela Merkel en Ivanka Trump delen een momentje.
Donald Trump en zijn dochter Ivanka op de South Lawn van het Witte Huis.
AP Donald Trump en zijn dochter Ivanka op de South Lawn van het Witte Huis.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • mieke jansens

  familiebedrijfje

 • Jezoeje Duuminjegatbreken

  Waarom niet eigenlijk? Trump trekt zich daar niets van aan.

 • jan van calenberg

  Wanneer laat hij zich tot keizer kronen?

 • arnaud di monaco

  Ivanka, voordeel van de twijfel geven, misschien heeft het kind wat betere ideeen dan haar vader.

 • Preeke Preeke

  Daar kan alles zoals hier

Meld een bug