De Italiaanse premier Giorgia Meloni in het hoofdkwartier van de Europese Raad.
Volledig scherm
De Italiaanse premier Giorgia Meloni in het hoofdkwartier van de Europese Raad. © AFP

Italiaans premier Meloni: “Strijd tegen Europees verbod op auto’s met verbrandingsmotoren is nog niet verloren”

De Italiaanse regering gelooft nog steeds dat het de ontwerpregels van de Europese Unie over uitstootnormen van auto’s in haar voordeel van veranderen. Dat zei de Italiaanse premier Giorgia Meloni vrijdag in de marge van een Europese top in Brussel.

27 reacties

 • Tony Pirrewiet

  2 maanden geleden
  Topvrouw.
 • Bert De Bruin

  2 maanden geleden
  De EU wil wederom iets verbieden zonder eerst een degelijk, realistisch en werkend alternatief te hebben. alles op elektriciteit maakt de economie erg kwetsbaar.
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Synthetische brandstoffen zijn boerenbedrog. Eerst moet er waterstof aangemaakt worden, deze laat men reageren met Co². Daarna gaat men deze verbranden en komt die Co² opnieuw vrij. Zogezegd Co² neutraal, alleen kost het enorm veel energie om deze brandstof aan te maken. Er zsal nooit genoeg van aangemaakt kunnen worden, en de prijs zal een veelvboud . .
 • Maxime Horemans

  2 maanden geleden
  Zij is tenminste een politiekster die niet meedoet de groene waanzin de ballon is al lang doorprikken helaas heeft de heer Timmermans en co nog niet het licht gezien!!
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  De produktie van EV is sterk vervuilend en heeft " oorlogen" voor grondstoffen nodig. Dus doe ik niet mee. Biden heeft vorige week olieboringen in Alaska goedgekeurd! Dan is smelten van ijskappen geen probleem. Op de maan willen ze een kernreactor plaatsen.Ook daar kernreactoren geen probleem. Militaire vervuilende oefeningen in zeeën en oceanen. Ook weer geen probleem. Enz, enz.