Palestijnen tijdens een solidariteitsactie met de internationale groep vrouwelijke activisten die de blokkade proberen te doorbreken.
Volledig scherm
Palestijnen tijdens een solidariteitsactie met de internationale groep vrouwelijke activisten die de blokkade proberen te doorbreken. © REUTERS

Israël onderschept schip met vrouwelijke activisten op weg naar Gaza

UpdateIsraël heeft het schip van vrouwelijke activisten die op weg waren naar de Gazastrook onderschept. Dat heeft de Israëlische marine gemeld. Het schip werd "zonder incidenten doorzocht" en op 65 kilometer van de kust afgeleid naar de haven in Asjdod "om een schending van de legale maritieme blokkade te voorkomen", luidt het in een mededeling.

 1. Steeds meer kankerpatiënten zetten behandeling stop door corona: “Op deze manier hoeft het niet meer”
  PREMIUM

  Steeds meer kankerpa­tiën­ten zetten behande­ling stop door corona: “Op deze manier hoeft het niet meer”

  Ze heten Isabelle, An en Arlette. Alle drie strijden ze tegen kanker, en alle drie vertellen ze hoe corona hun strijdlust langzaam maar zeker heeft afgepakt. "Waarvoor moeten we nog vechten? We mogen niet meer reizen, kunnen niet meer gaan shoppen met vriendinnen..." Hadi Waelkens, diensthoofd van de psychologen in het UZ Leuven, ziet steeds vaker kankerpatiënten afhaken. "Hun leven is nu zodanig beperkt dat ze een zware operatie en lange therapie niet meer zien zitten en stoppen met hun behandeling."
 2. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau toont zijn sixpack uit solidariteit met Finse premier: “We zijn 2020 hé, preutse mensen”

  Sp.a-voorzitter Conner Rousseau toont zijn sixpack uit solidari­teit met Finse premier: “We zijn 2020 hé, preutse mensen”

  Een foto van de Finse premier Sanna Marin (34) in het maandblad Trendi doet stof opwaaien in haar land. Op de foto is te zien hoe de Finse premier Sanna Marin (34) poseert in een blazer, waaronder ze geen kleding draagt. Dat schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat, maar Marin krijgt nu steun van sp.a-voorzitter Conner Rousseau (27), die op Instagram een foto heeft gepost van zijn sixpack: “We zijn 2020 hé, preutse mensen.”