Is Miss België doorgestoken kaart?

De kandidates brengen momenteel een luxueus weekje door in Egypte.
Miss België De kandidates brengen momenteel een luxueus weekje door in Egypte.
De 30 finalistes van Miss België brengen momenteel een luxueus weekje in het Egyptische Hurghada door. Er lijkt echter trouble in paradise te zijn, want niet alle kandidates hebben nog vertrouwen in de verkiezing. "De uitslag ligt al vast; het is doorgestoken kaart", klonk het deze week anoniem in een Waalse krant.

"Het kroontje van Miss België is dit jaar voor Annelies Törös", voorspelde een van de finalistes. Volgens haar heeft Darline Devos haar top drie al klaar; Kawtar Riahi Idrissi en Ginger Van Eetvelde zouden eredames worden. De bron wenste anoniem te blijven, maar algauw wezen heel wat vingers naar de Henegouwse finaliste Elise Schneidesch.

De zinspeling op doorgestoken kaart werd haar allerminst in dank afgenomen door haar medekandidates. Schneidesch kreeg een uitbrander van Devos, maar van het groepsgevoel blijft weinig meer over. De Henegouwse Elodie Daubresse weigert bijvoorbeeld nog met Schneidesch op de foto te gaan.

Darline Devos ontkent dat de verkiezing doorgestoken kaart is. "De meisjes evolueren nog elke dag, hoe kan ik dan nu al een uitslag bepalen? Ik laat de jury trouwens volledig vrij, anders krijg je dat vroeg of laat toch als een boemerang terug in je gezicht."

Elise Schneidesch
Miss België Elise Schneidesch