Ga naar de mobiele website
^ Top

Is Ivanka de reden waarom Donald Trump besloot Syrië te bombarderen?

Ivanka en haar vader Donald Trump.
AFP Ivanka en haar vader Donald Trump.
24 uur nadat zijn dochter Ivanka had getweet "Gebroken en kwaad door de beelden uit Syrië na de verschrikkelijke gifgasaanval" besloot Donald Trump een luchtaanval als reactie uit te voeren. In Washington speculeren experts nu dat die emotionele tweet de president van de VS heeft overtuigd om zijn militaire strategie in het Midden-Oosten aan te passen.

Meteen na de gifgasaanval op de Syrische stad Khan Sheikhoun hield Donald Trump zich koest op Twitter. Het was Ivanka Trump die als eerste erg emotioneel reageerde op de beelden van de kinderen die slachtoffer werden van de chemische aanval. Enkele uren later besloot de president de stilte te doorbreken: "Deze gruwelijke acties van het Assad-regime kunnen niet getolereerd worden." Na de aanval feliciteerde Ivanka snel haar vader op social media: "We leven in moeilijke tijden, dat vraagt moeilijke beslissingen. Ik ben trots op mijn vader die weigerde om deze verschrikkelijke misdaden te aanvaarden." Donald bedankte na de luchtaanval de mannen en vrouwen in het leger voor hun inspanningen.

Slachtoffers van de gifgasaanval in Khan Sheikhoun.
AP Slachtoffers van de gifgasaanval in Khan Sheikhoun.

De Twitterpagina van Donald Trump geeft aan hoe drastisch hij van gedacht is veranderd over de inmenging van de VS in Syrië. In 2013 bekritiseerde hij de toenmalige president Barack Obama om zijn steun aan de Syrische rebellen na een dodelijke aanval met chemische wapens door de troepen van Assad. Daarbij lieten ongeveer 1000 mensen het leven. Toen zei Trump nog dat de VS uit Syrië moest blijven. "Een interventie verhoogt het risico dat burgers het slachtoffer worden en het geeft meer macht aan mogelijke terroristen."

Voor Trump aan zijn presidentscampagne begon, heeft de miljonair tientallen tweets over het conflict de wereld in gestuurd. Allemaal bevestigden ze zijn standpunt uit 2013: de VS moeten zich niet moeien in het conflict in het land. In een van zijn posts schreef hij zelfs: "Val Syrië niet aan, focus je op de VS.

EPA
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Margo Bas

    Zeggen dat hij narcist met zoveel empathie?!! Iedereen die de beelden heeft gezien zou moeten reageren.Godzij dank heeft Trump dadelijk gereageerd!!! Eindelijk iemand die menselijk is

  • D. B.

    Nee, Ivanka heeft dar niets mee te maken. Hij heeft het ewoon gedaan om een nieuwe crisis te creëren en zo de aandacht af te leiden van hemzelf en zijn falen.

  • dirk van melle

    Je kan niet verbieden om als dochter iets tegen je vader te zeggen dat blijft hangen,

Meld een bug