Is een fietsverzekering zijn geld waard? Bart (62) werd slachtoffer van diefstal en getuigt
Belgen zijn ware coureurs. We geven het beste van onszelf op de koersfiets, maken uitstapjes met onze elektrische velo’s en trappen met de glimlach naar het werk. Maar veel fietsverkeer betekent jammer genoeg ook veel ongevallen en diefstallen. Leuvenaar Bart (62) nam als fervent fietser zijn voorzorgen.
Als het weer en de afstand het toelaten, gaat Bart (62) overal heen per fiets. Zo ook toen hij van zijn huis in Kessel-Lo naar de kapper in het centrum van Leuven reed. Na een halfuurtje ontspannen in de kappersstoel wachtte hem buiten echter een onaangename verrassing. Zijn gloednieuwe elektrische fiets was nergens meer te bespeuren, ondanks dat hij aan de ketting lag.
“Ik voelde me persoonlijk aangevallen”, vertelt Bart. “Gelukkig was mijn kapster zo vriendelijk om me haar autosleutels te geven. ‘Rij naar huis, doe aangifte en breng mijn auto dan maar terug’, zei ze. (lacht) Dat mooie gebaar stelde me al enigszins op mijn gemak. Het feit dat mijn fiets goed verzekerd was, deed dat natuurlijk ook.”
Volledige aankoopbedrag terugbetaald
Toen Bart zijn fiets vier maanden eerder kocht, liet hij hem meteen verzekeren bij zijn vertrouwde P&V-adviseur. “Die fiets kostte me 3.000 euro. Voor dat bedrag leek het me aangewezen om toch een verzekering af te sluiten. Zeker aangezien ik hem regelmatig parkeer in het centrum van Leuven – dé stad der fietsendieven.”
Voor zijn fietsverzekering betaalt hij maandelijks amper 9 euro. Voor dat bedrag was hij gedekt tegen ongevallen, schade en diefstal. “Ik heb na de diefstal meteen mijn adviseur gecontacteerd. Die zette vervolgens de procedure in gang.” Enkele weken later stond het volledige aankoopbedrag van de fiets alweer op Barts rekening. Tweewielers met minder dan een jaar op de teller worden immers volledig terugbetaald. Ondertussen heeft Bart een nieuwe elektrische fiets in de garage staan. En ook dit exemplaar is goed verzekerd. “Voor mij is die verzekering zijn geld meer dan waard. Ik ga driemaal per week fitnessen in Leuven en dan staat mijn fiets telkens anderhalf uur op een openbare parking. Mijn verzekering zorgt ervoor dat ik hem daar met een gerust hart kan achterlaten.”
Diefstallen en valpartijen
Sinds P&V Verzekeringen in 2020 haar fietsverzekering in het leven riep, heeft ze al 21 schadegevallen opgelost. Vaak zijn dat diefstallen, maar regelmatig ook valpartijen. ‘VeloVeilig Vlaanderen’, een initiatief van HLN en P&V Verzekeringen, toonde recent nog aan dat ons fietsnet tal van onveilige punten telt, van verraderlijke moordstrookjes tot angstaanjagende kruispunten. Op zulke plekken – maar ook elders – is een ongeluk snel gebeurd.
Met P&V Fiets hou je aan een eventueel fietsongeval alvast geen financiële kater over. Afhankelijk van je polis dekt deze verzekering trouwens ook lichamelijke letsels en rechtsbijstand. Een fantastische investering die je hopelijk nooit nodig zal hebben.
Zelf ook je fiets, e-bike of speedpedelec verzekeren? Sluit je fietsverzekering online af bij P&V Verzekeringen. Bereken hier alvast je premie.
LEES OOK:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Techinvesteerder SoftBank zakt op Japanse beurs na recordverlies van 23 miljard
SoftBank werd dinsdag 7 procent lager gezet op de aandelenbeurs in Tokio. De grote Japanse techinvesteerder werd afgestraft door beleggers na een recordverlies van omgerekend zo'n 23 miljard euro in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zag zijn belangen in grote techbedrijven als Uber en Coupang flink minder waard worden door de neergang van de beurzen in de afgelopen maanden door de angst voor recessie en renteverhogingen. -
Mijnenergie
Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips. -
Taiwan: “China gebruikt militaire oefeningen om invasie voor te bereiden”
Volgens de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken zijn de militaire oefeningen van China in de buurt van de eilandstaat bedoeld om een invasie voor te bereiden en het evenwicht in de regio te verstoren. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in Taipei. “China’s werkelijke bedoeling is de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen”, klonk het. -
-
Mohamed Abrini hoopte op een ontsnapping uit Brugse gevangenis
Mohamed Abrini, in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel ook wel "de man met het hoedje" genoemd, zou, twee maanden na zijn arrestatie, gehoopt hebben dat "men" hem uit de gevangenis zou helpen ontsnappen. Dat moet blijken uit afgeluisterde gesprekken in de gevangenis. Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique vandaag. -
Dalle vraagt aan De Bleeker dat influencers bedrijfsgegevens niet moeten delen op sociale media
Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) pleit ervoor dat influencers hun thuisadres niet zouden moeten delen op sociale media. Hij heeft daarover een brief geschreven naar federaal staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld). -
Mijntelco
Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit. -
Spaargids.be
15 procent minder hypotheekaanvragen dan met vorig jaar: koop je nu een woning of wacht je beter af?
Een woning kopen: wanneer doe je dat het best? Nu, in volle inflatiehausse en met een stijgende rente? Of later als de situatie weer is genormaliseerd? Een dilemma, want wanneer zullen de tijden weer ‘normaal’ zijn? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van financieel adviesbureau Immotheker finotheker.