Is deze mislukte dribbel de exponent van de zwakke match van Neymar in Sevilla?

Met zijn dribbels zet Neymar meestal verdedigers in de wind, maar in de slotfase van de wedstrijd tegen Sevilla leek hij vooral zichzelf om de tuin te leiden. Hij probeerde Mariano op het verkeerde been te zetten, maar de winger liet de bal zomaar liggen, waardoor zijn landgenoot ermee aan de haal kon.

En die mislukte dribbel was misschien wel de exponent van de mindere avond van Neymar in het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion. De Braziliaan liep na amper tien minuten al tegen geel aan en net als de rest van zijn team kwam hij er in de eerste helft amper aan te pas in Andalusië. Vlak voor de pauze kende hij wel een zeldzaam hoogtepunt: na een geslaagde solo schotelde hij Messi de gelijkmaker voor.

Maar waar Messi en Suarez Barça na rust bij de hand namen, lukte dat in het geval van Neymar een pak minder. Zijn mislukte dribbel was daarvoor kenmerkend, maar in het absolute slot wrong hij ook nog een uitstekende kans om de wedstrijd te beslissen vakkundig de nek om. Hij kon alleen op Sevilla-doelman Rico afgaan, maar speelde de bal knullig te ver voor zich uit.

AFP
AFP
Getty Images


Pakte Suarez opzettelijk geel in het slot?

In de slotminuut pakte matchwinnaar Luis Suarez nog een gele kaart, zijn vijfde van het seizoen. Daardoor is de Uruguayaanse prijsschutter binnen twee weken geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Malaga, maar dat leek hij niet zo heel erg te vinden. Na afloop zei hij voor de microfoon dat zijn schorsing "op een goed moment kwam". "Omdat ik nu mijn vijfde gele kaart pakte, mis ik zeker de moeilijke wedstrijden tegen Real Sociedad en Real Madrid niet", aldus de spits.

Getty Images
Photo News


Video