Is Airbus van Germanwings op deze manier neergestort?

Francetv Info
Vlucht 4U9525 van Germanwings steeg rond 10 uur 's morgens op in Barcelona met bestemming Düsseldorf maar is daar nooit aangekomen. Het stortte neer in de Franse Alpen. Francetv Info reconstrueerde het traject van de Airbus in 3D.

Nadat het vliegtuig na het opstijgen in Barcelona de kruishoogte had bereikt, werd een (voorlopig nog onverklaarbare) steile duikvlucht ingezet die acht minuten zou duren. De Airbus verloor hoogte à rato van 1.000 meter per minuut. De piloten zonden geen noodsignaal uit. Het toestel spatte uiteen tegen een bergwand nabij Digne-les-Bains.

Op basis van openbare vluchtgegevens heeft de Franse omroep de vlucht van het ramptoestel nagebootst en dat gaat als volgt.

Het is 10 uur 's morgens. Vlucht 4U9525 stijgt na een vertraging van dertig minuten zonder problemen op in Barcelona met bestemming Düsseldorf, waar het toestel om 11u55 zou moeten landen.

Om 10u31 bereikt het vliegtuig de kruishoogte. Het traject en de parameters van de vlucht zijn tot dan identiek aan de vlucht uitgevoerd door een ander vliegtuig van Germanwings. Alles loopt perfect normaal.

Maar om 10u32 verandert plots alles. Er wordt om nog onverklaarbare redenen een steile duikvlucht ingezet. Het vliegtuig verliest hoogte à rato van 1.000 meter per minuut. Dat is drie maal sneller dan een normale daling. Om 10u39 bedraagt de vlieghoogte nog amper 2.660 meter en dat is lager dan vele bergtoppen in de Alpen. De crew stuurt geen noodsignaal uit.

Een luchtverkeersleider slaat uiteindelijk alarm nadat alle radiocontact met het vliegtuig is verloren. Wellicht is het vliegtuig vlak daarna tegen een bergwand gevlogen.

De volledige reconstructie in 3D kan u hieronder bekijken.

Mobiele surfers kunnen de reconstructie hier bekijken.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels