Tim Cook, de CEO van Apple, toont na de persconferentie van woensdag de nieuwe iPhone 14 Pro aan aanwezige journalisten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Cook, de CEO van Apple, toont na de persconferentie van woensdag de nieuwe iPhone 14 Pro aan aanwezige journalisten. © REUTERS

iPhone 14 kost minstens 1.000 euro en is tot 220 euro duurder dan vorig jaar. Waarom doet Apple dat? Zal de consument de hogere prijs slikken?

Apple stelde woensdagavond de iPhone 14-reeks voor. Niet alleen de verbeterde camera’s en het nieuwe type scherm sprongen in het oog. De techgigant voerde prijsverhogingen door tussen de 170 en 220 euro, afhankelijk van het model. Daardoor kost een nieuwe iPhone je voor het eerst minstens 1.000 euro. Waarom doet Apple dat terwijl de prijzen in de Verenigde Staten gelijk blijven? Zal de techgigant dat voelen?

52 reacties

 • Wendy Ryckaert

  1 week geleden
  Voor gas moet de staat bijleggen maar een gsm van 1200€ zal er voor sommige nog wel bijkunnen
 • Petra Wijnands

  2 weken geleden
  Ja, Apple is duur, maar het werkt perfect. Ik wou dit jaar voor de iphone 14 Pro gaan, maar vanwege de prijsstijging hou ik het bij de gewone 14.
 • Ronald Van der Cruyssen

  2 weken geleden
  Ik zie hier reacties van mensen die nooit een Apple in hun handen hebben gehad. Apple staat vooral voor gebruiksgemak alles gaat praktisch vanzelf. I heb android gehad wat een moeilijk spul.
 • Jacky Leman

  3 weken geleden
  Ik ken Android gebruikers die een gsm kopen van 100 of 200 euro. Na elke twee maanden werpen ze deze (wegens brol) in de prullenmand om een nieuwe te kopen. Gevolg op een jaar: 1200 euro. Goe zot.
 • piet devlieger

  3 weken geleden
  De Apple-fans zullen die prijsverhoging zeker slikken. Zelfs al is ze nog hoger dan zullen ze nog kopen. Blijkbaar is de marketing van Apple onweerstaanbaar.
 1. Belgische staat moet Nizar Trabelsi 100.000 euro schadevergoeding betalen en VS vragen om repatriëring

  Belgische staat moet Nizar Trabelsi 100.000 euro schadever­goe­ding betalen en VS vragen om repatrië­ring

  De Belgische staat moet Nizar Trabelsi een schadevergoeding van bijna 100.000 euro betalen omdat de man, ondanks een duidelijk verbod van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de advocaten van Trabelsi. België moet ook aan de VS vragen om Trabelsi naar België te repatriëren, en dat op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag.
 2. OVERZICHT. Apple voert met iPhone 14 prijsverhogingen van 200 euro door: ook Apple Watch Ultra van 999 euro voor extreme sporters
  Play

  OVERZICHT. Apple voert met iPhone 14 prijsverho­gin­gen van 200 euro door: ook Apple Watch Ultra van 999 euro voor extreme sporters

  Daar zijn ze dan: de nieuwe iPhone 14-smartphones! Naast die vier telefoons waren er ook drie Apple Watches en ook een update aan de AirPods Pro. De goedkoopste nieuwe iPhone zal je wel een pak meer kosten dan vorig jaar het geval was. Alles wat Apple aankondigde, lees je in dit overzicht. Onderaan het artikel kan je het event herbeleven door de liveblog te herlezen.
 1. Pro-Russische leiders van Loehansk en Cherson vragen Poetin bezette gebieden in Oekraïne te annexeren
  Play
  Update

  Pro-Russische leiders van Loehansk en Cherson vragen Poetin bezette gebieden in Oekraïne te annexeren

  De pro-Russische autoriteiten in de Oekraïense regio’s Loehansk en Cherson hebben woensdag aangekondigd dat ze de Russische president Vladimir Poetin gevraagd hebben bij Rusland te kunnen aansluiten. De vraag komt er een dag na een schijnreferendum in de regio’s, dat door zowat de hele internationale gemeenschap wordt veroordeeld. Rusland verwacht dat er nog meer referenda in Oekraïne zullen volgen. Dat verklaarde de Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya dinsdag in de VN-Veiligheidsraad.