Investering van 10 miljoen in Genks verdeelcentrum Lidl

BELGA
De Limburgse Distributie Maatschappij (LDM), die vanuit Genk de verdeling verzorgt van de goederen bij warenhuisketen Lidl, gaat dit najaar 10 miljoen euro investeren in de uitbreiding van de capaciteit. Zo komt er een volledig nieuwe diepvriesafdeling, waar tot 10 nieuwe jobs mee kunnen gecreëerd worden.

De verdeling van diepgevroren voeding zal vanaf het voorjaar 2014 ook door LDM in Genk gebeuren. Vandaar dat er fors geïnvesteerd wordt in bijkomende vries- en koelcapaciteit in het verlengde van de huidige opslagfaciliteiten. "Door de diepvriesartikelen ook vanuit LDM te verdelen, krijgen we meer flexibiliteit in onze logistieke keten", zegt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. "Zo kunnen we enerzijds sneller inspelen op verkoopspieken, zoals met ijsproducten op warme dagen, en investeren we anderzijds in de uitbreiding van ons gamma in vers vlees en bakkerijproducten."

Tot 10 extra jobs
LDM zal ongeveer 10 miljoen euro spenderen aan een uitbreiding van 5.675 vierkante meter, waarvan een diepvriescel van 2.200 vierkante meter. De investeringen gaan gepaard met bijkomende werkgelegenheid. "We rekenen op een 5 tot 10 extra jobs", licht de woordvoerder toe.

Verder heeft de supermarktketen ook de ambitie om een windturbine op haar terreinen in Genk te plaatsen. "We zitten nog in een vrij vroeg stadium. De bouwaanvraag is inmiddels gebeurd", besluit Rynwalt.