De Russische president Vladimir Poetin kondigt aan dat het nucleair arsenaal van Rusland in gereedheid wordt gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Vladimir Poetin kondigt aan dat het nucleair arsenaal van Rusland in gereedheid wordt gebracht. © AP

INTERVIEW. Bluft Poetin over het inzetten van kernwapens? “Een kat in het nauw maakt rare sprongen”

De boodschap die de Russische president Vladimir Poetin het voorbije weekend de wereld instuurde, was heel duidelijk. Hij lijkt bereid kernwapens in te zetten in zijn conflict met het Westen. Maar zou hij zijn atoombommen werkelijk durven afvuren op Brussel of de Verenigde Staten? Hoe groot is de dreiging echt? En is het intussen wel verstandig van de Europese en Amerikaanse leiders om zo openlijk te communiceren over hun steun aan Oekraïne? We vroegen het aan professor internationale politiek David Criekemans.

118 reacties

 • Diane Verbert

  1 jaar geleden
  Poetin gaat ons allemaal meenemen in zn graf, hij kan niet tegen zn verlies. En als ze Poetin kunnen liquideren, staat er een andere zot in zijn plaats. Dus mensen geniet nog van uw laatste momenten, wees lief voor elkaar.
 • Franky Verbeke

  1 jaar geleden
  Hij zal dat niet proberen of gebruiken wat dan bestaat het Kremlin en Rusland niet meer.
 • Johan Buelens

  1 jaar geleden
  Vergeet niet die Kernkopjes die in Kleine Brogel liggen... De enige reden waarom we voor die veel te dure F-35 opteerde bij vervanging van de F-16s.
 • Willy Gys

  1 jaar geleden
  De wereld wordt geregeerd door bejaarden. Poetin 69 zijn adviseurs 70 Biden 79 Pelosi een frisse dame Maar ook bijna 80, Xi Ping een late zestiger en velen van zijn entourage over de 70. Triest, waar zijn de jonge mensen?
 • Danny janssens

  1 jaar geleden
  Er bestaan nu atoomwapens die minder krachtig zijn dan die op Hiroshima dus de drempel om atoomwapens te gebruiken is een stuk lager, het zijn niet allemaal 'massavernietigingswapens'. Trouwens de sarcofaag rond de kerncentrale in Tsjernobyl opblazen zou ook een optie kunnen zijn.