Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Internationale experts waarschuwen voor boosterprik: “Op dit moment onnodig voor brede publiek” en “het houdt zelfs risico’s in”

Een groep experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Amerikaanse medicijnenagentschap FDA heeft in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The Lancet gewaarschuwd om niet te hard van stapel te lopen met boosterprikken tegen het coronavirus. Volgens hen is er op dit moment geen enkel bewijs dat ze nodig zouden zijn voor de brede bevolking en kunnen ze zelfs potentiële risico's inhouden: er is nog weinig bekend over mogelijke bijwerkingen én ze kunnen het vertrouwen in de basisvaccinatie schaden.

17 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Wacht even? Zijn er nog mensen in Israël die niet zijn ingeënt? Israël heeft een van de hoogste (82%) Covid-19-vaccinaties ter wereld. Toevallig heeft het ook een van de hoogste infectiepercentages ter wereld. Het zijn dus niet de niet-gevaccineerde mensen die het grote probleem zijn. Kan het misschien zijn dat al die gevaccineerde mensen het grote potentiële probleem zijn? Natuurlijk niet, anders had al die informatie al lang in de krant gestaan..
 • Annie Vancauteren

  1 jaar geleden
  Mensen worden volgestopt met experimentele inspuitingen. Later zullen we verwonderd zijn over de nieuwe ziektes en de overlijdens. En nu worden degene die vragen stellen gemoniseerd.
 • Bernard Verhelst

  1 jaar geleden
  De indruk wordt gewekt dat, als wij een derde prik krijgen, er daardoor geen vaccins meer zouden zijn voor mensen in andere landen. Wat een onzin! Er worden toch constant vaccins bij geproduceerd. Het is niet zo dat wij dan hun vaccin afpakken.
 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Ik lees dat experts zeggen dat er risico's zijn aan het vacin zelfs vanaf de tweede inenting. Voor een booster inenting wordt er aangenomen dat de gevolgen nog niet gekend zijn. Ik hoop dat er ook statestieken worden bijgehouden van die inentingen waar het fout is gelopen. Ik ken iemand die na drie maanden na de tweede inenting nog dagelijks zwakte voelt door die inenting, die zit zeker niet in de statestiek.
 • karl van dyck

  1 jaar geleden
  De nieuwe slogan van de overheid voor de komende jaren. Prikje hier...Prikje daar we wensen jouw een gelukkig coronavrij nieuw jaar.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.