Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Internationaal Energieagentschap waarschuwt voor gastekort in Europa volgende winter

Europa dreigt in de winter van 2023-2024 geconfronteerd te worden met een tekort aan aardgas. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) vandaag.

115 reacties

 • Frank Coussement

  3 maanden geleden
  Alles om de prijzen hoog te houden.
 • Roger Declercq

  3 maanden geleden
  De ene zegt zwart, da andere wit, met alle mogelijke tinten grijs ertussen. Hoeveel experten zijn er nu die hun verhaal doen met hun glazen bol in de hand. Ik ben volledig akkoord met de reacties die het hebben over het gebruik van kerncentrales. Het zal blijken dat dat nog de enige positieve oplossing zal zijn.
 • Luc Alen

  3 maanden geleden
  Alen Luc De prijzen dalen en daar zijn ze weer de zelfverklaarde experten met hun doemscenario. Daar door alleen kan men zien dat ze de prijzen kunstmatig hoog willen houden. Blijkbaar is het internationaal energie agentschap en al de zelfverklaarde experten een grote lobby groep van de gasleveranciers en dienen deze alleen voor paniek te zaaien zodat de prijzen hoog blijven. Europa doet hier gretig aan mee want zijn allemaal zelf verweven en aandeelhouders van een of andere grote multinational
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  Tinne zei toch dat we ons zorgen hoefden te maken daar we maar 4% gas invoerden uit Rusland en dat we genoeg voorraad nu als in de nabije toekomst gaan hebben. Misschien wel voor haar gascentrales maar niet voor de Vlaamse bevolking hé Tinne!
 • patrick Van der Spiegel

  3 maanden geleden
  Geen nieuwe gascentrales bouwen en zeker geen subsidie geven op een dag zoals vandaag kan je gemakkelijk op windmolens genoeg elektriciteit maken als je er genoeg bij zet laat wat windmolens stil liggen en als het kouder is opstarten .
 1. Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspellen nog jaren van dreigende gastekorten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”
  PREMIUM

  Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspel­len nog jaren van dreigende gastekor­ten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”

  Het zal niet volstaan om één winter kou te lijden om door deze energiecrisis heen te komen. Komende jaren wordt het zo mogelijk nóg uitdagender om een gastekort te vermijden. Met aanhoudend hoge prijzen tot gevolg. “De échte verlichting op de energiemarkten komt pas in 2025", klinkt het. Ondertussen hebben we slechts één, échte remedie zelf in handen.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”
  Leuven
  1

  Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”

  Inbrekers hebben afgelopen nacht de aangepaste fiets van Karen (46) uit Kessel-Lo gestolen. Zij kreeg een paar jaar geleden de diagnose van Multiple Sclerose en liet de elektrische bakfiets op maat maken, maar kijkt nu tegen een torenhoge kost aan, als de fiets niet wordt teruggevonden. “Het is enorm vervelend”, doet Karen het relaas van de feiten. Ze vertelt ook hoe hard ze die fiets nodig heeft.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.