Infovergadering over nieuw bouwproject

Nieuw bouwproject Ooststatiestraat-Kauwlei
/ Nieuw bouwproject Ooststatiestraat-Kauwlei

Morgen 21 augustus organiseert het gemeentebestuur een infoavond over een nieuw bouwproject op de hoek van de Kauwlei met de Ooststatiestraat.

De bouwaanvraag werd ingediend door Museum Real Estate Development. Als er toestemming wordt verleend zou de oude hoeve op het perceel tegen de vlakte gaan.

Oude boerderij in Kontich gaat tegen de vlakte
Klaas De Scheirder Oude boerderij in Kontich gaat tegen de vlakte

De nieuwbouw betreft één gebouw met meergezinswoningen verspreid over een gelijkvloers, een eerste verdieping en een dakverdieping met teruggetrokken hellend dak. De 22 appartementen bestaan uit een gezonde mix van 1-slaapkamer, 2-slaapkamers en 3-slaapkamerappartementen. Parkeren gebeurt ondergronds. De netto-oppervlakten van de appartementen variëren van 57m² tot 118m. “Het project ligt op wandelafstand van het centrum van Kontich en van Kontich Kazerne. Je woont hier in het groen en toch centraal.” aldus Michaël Janssens. “De appartementen hebben elk een naar het zuiden georiënteerd terras en hebben een mooi groen uitzicht.”

Nie bouwproject Ooststatiestraat-Kauwlei
/ Nie bouwproject Ooststatiestraat-Kauwlei

De infovergadering vindt plaats om 20 uur in zaal Pronkenborg gelegen in de gelijknamige straat. De aanwezigen krijgen een voorstelling van de plannen en kunnen vragen stellen. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 17 september. Voor meer info kan je terecht in het gemeentehuis bij de dienst Omgeving of bij de projectontwikkelaar Museum Real Estate Development via michael@museum-red.be. Vragen omtrent de verkoop van het project mogen gericht worden aan alex@museum-red.be.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jef de boeck

    Belachelijk gewoon.

  • Pieter De Laet

    En binnenkort noemen we kontich een stad ! Van een boerendorp waar iedereen iedereen kende naar een stad waar iedereen op elkaars lip zit , voor mij mag het blijven zoals het is , het is nu al erg genoeg vind ik

  • Jeroen Goyvaerts

    Die hoeve staat helemaal niet leeg. Een gedeelte ervan wordt nog bewoond door een vrouw. Daarbij moet er dus weer een stuk historisch erfgoed tegen de vlakte voor zo een bunker gedrocht