Inbrekende landloper opnieuw vrij

thinkstock
Een 64-jarige landloper is vandaag weer vrijgelaten nadat hij gisteren voor de zoveelste keer gearresteerd was voor inbraken in De Panne. Sinds zijn vrijlating door de onderzoeksrechter op 31 augustus brak hij al 2 keer opnieuw in, in een tennisclub en in een sportkantine.

In januari van dit jaar werd de zestiger al opgepakt voor een tiental feiten in sport- en jeugdlokalen aan de Westkust. Na acht maanden voorarrest werd hij begin vorige week vrijgelaten.

Op 30 augustus werd hij opnieuw gearresteerd, voor een vijftal nieuwe feiten. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid, die besliste om de man niet aan te houden. Gisteravond werd de man andermaal opgepakt voor inbraken, in de Sint-Elizabethlaan in De Panne. Twee dagen na zijn recentste vrijlating, heeft hij alweer twee feiten gepleegd. Hij verbrijzelde in beide gevallen ruiten en ontvreemde onder meer voedsel en drank.

Crisisopvang
F.L. werd dit keer niet voor de onderzoeksrechter gebracht en kon na verhoor beschikken. "De politie Westkust betreurt deze zaak en heeft ondertussen zelf naar een oplossing gezocht, om zo te vermijden dat hij opnieuw inbreekt. Hij zal dit weekend verblijven in crisisopvang in Nieuwpoort en vanaf maandag zal het OCMW van De Panne hem bijstaan", zo zegt communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve van PZ Westkust.