Photonews/ECDC
Volledig scherm
© Photonews/ECDC

IN KAART. Vlaanderen en Wallonië kleuren opnieuw oranje op Europese coronakaart

België kleurt weer grotendeels oranje op de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC). Enkel Brussel is nog rood.

2 reacties

 • Martine Verhulst

  1 maand geleden
  En dan vraag ik me af waarom Belgie catalunya terug op rood zet, terwijl op de europese kaart catalunya duidelijk oranje is. Belgie doet altijd maar zijn eigen goesting. En voor Spanje is catalunya zelfs overwegend groen.
 • Henk Hugaerts

  1 maand geleden
  Binnen 2 weken kleurt Europa groen, kwestie van de commercie te laten draaien.
 1. OVERZICHT. Duitsland en Oostenrijk heropenen nachtclubs, in deze Europese landen is coronaproof dansen binnenkort ook weer toegelaten

  OVERZICHT. Duitsland en Oostenrijk heropenen nachtclubs, in deze Europese landen is corona­proof dansen binnenkort ook weer toegelaten

  De coronapandemie heeft het uitgaansleven het afgelopen anderhalfjaar genadeloos een halt toegeroepen. In ons land blijven de nachtclubs en discotheken voorlopig nog gesloten. Nu de besmettingscijfers in een aantal Europese landen echter langzaam maar zeker lijken te dalen, openen de eerste nachtclubs weer hun deuren. In sommige landen kunnen liefhebbers van het nachtleven de bloemetjes bijgevolg weer buitenzetten. Een overzicht.
 2. INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermis­bruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”

  “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofilie van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”