Exclusief voor abonnees

IN KAART. Deze Europese reisbestemmingen kleuren oranje of rood

Photo News
Groen bij vertrek, maar oranje bij terugkeer. Of misschien kleurt uw reisbestemming wel ineens donkerrood. Help, moet ik in quarantaine? Het ‘knipperlichtsysteem’ van Buitenlandse Zaken dat vandaag onze reismogelijkheden bepaalt, zorgt voor heel wat verwarring. Hierbij alle vragen beantwoord en alle bestemmingen op een rij.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Claude Brijsse

  Andorra staat nergens ingekleurd. Wat is daar de situatie?

 • Juliette Francois

  Peter Dusseljee, als mensen zo'n simplistische kijk hebben op het coronavirus is het niet verwonderlijk dat we de napalm nog lang na de crisis zullen voelen. Wake up! Gans de wereld is besmet. Het gaat er nu vooral om om de meest kwetsbaren te beschermen.

 • Hassan Oussehmine

  Het was zalig in Italië geen volk en heel veilig. Toen ik in België terugkwam ben ik nog wat gaan rondtoeren en de grens volledig afgereden en het was een ramp. Ik was de enigste die gehoord had van een modnmasker op cafe als je binnenkwam de rest zat daar maar aan de toog, dat was in Wallonië. En ook in LImburg was het allesbehalve en in Gent moet je eens door de Wondelgemstraat rijden. Mondmaskers goed aandoen of uberhaupt zelf aandoen kennen bepaalde mensen niet.

 • steve segers

  Wil men de curve crushen dan moet heel Europa in lockdown. Daardoor ook geen reizen meer want als je op de burgerzin of verantwoordelijkheidszin moet reken van de mensen dan kom je bedrogen uit. Er is geen discipline meer bij de mensen en zeker al niet als het hun eigen levensstijl beperkt. En waar zijn al die duur betaalde EU politiekers nu? Zijn die niet betaald om verantwoordelijkheid op te nemen?

 • Gerda Nijs

  Noord Holland heeft 6,66 besmettingen per 100.000 inwoners (cijfers besmettingen van rivm.nl en bevolkingsaantal wikipedia 2019). Het is daar veiliger dan hier? Ik snap er niks van. De andere Europese landen gaan weer eens goed met ons lachen..