Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

“Ik stel niet veel voor, dacht ik. Maar ik stak toch maar m’n micro onder de neus van Joe Biden”

Elke avond, voor ze gaat slapen, leest Björn Soenens zijn vrouw een verhaaltje voor. Telkens opnieuw: een stukje van Toon Tellegen over de eekhoorn, de mier en de dieren uit het bos - gewoon, omdat ze zo houdt van z'n diepe basstem. Bij Emma, negentien jaar jonger, vindt Soenens eindelijk het geluk. “Het is niet omdat  je drie keer getrouwd was dat je een Don Juan of een flierefluiter bent.”

 1. Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjarige vernederde en sloeg aan bibliotheek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”
  Puurs-Sint-Amands

  Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjari­ge vernederde en sloeg aan biblio­theek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”

  Een 19-jarige uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 1 jaar met uitstel nadat hij, samen met nog vier anderen, een 16-jarige jongen vernederde en sloeg aan de bibliotheek van Puurs. Beelden van het zinloos geweld gingen rond op sociale media, met grote verontwaardiging en betogingen tot gevolg.
 2. ANALYSE. Waarom het hypocriet is om een Antwerpenaar die moordde in Syrië bij verstek voor assisen te sleuren
  PREMIUM

  ANALYSE. Waarom het hypocriet is om een Antwerpe­naar die moordde in Syrië bij verstek voor assisen te sleuren

  Syriëstrijders moeten berecht worden in het land waar ze hun misdaden hebben begaan, zo hoor je vaak beweren. Maar waarom buigt het Antwerpse hof van assisen zich dan over een moord die Hicham Chaib in Syrië heeft gepleegd? “Om straffeloosheid tegen te gaan”, heette het in 2012 toen de wet werd aangepast om ook buitenlandse feiten te kunnen vervolgen. Een nobel doel, dat echter hypocriet nagestreefd wordt. Want als we er terroristen voor naar België moeten terughalen, kiezen we toch liever voor die straffeloosheid.