Op het bord ziet het er prachtig uit, maar in de keuken heeft de job een enorm fysieke en mentale tol, zo blijkt uit onderzoek.
Volledig scherm
Op het bord ziet het er prachtig uit, maar in de keuken heeft de job een enorm fysieke en mentale tol, zo blijkt uit onderzoek. © ThinkStock

“Ik schreeuwde het uit”: onderzoek toont geweld en misbruik aan in keuken van sterrenrestaurants

Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België.

12 reacties

 • geert Jonckheere

  2 weken geleden
  veel geld betalen voor een opgeklopt chefke die denkt dat hij god is omdat hij een patat op een andere manier presenteert? Je moet gek zijn om zoveel geld te betalen om daar te eten. En het straffe is dat de meesten hun waren halen in den aldi! De winkel van u en ik!
 • Simone Cornelis

  2 weken geleden
  Die chef koks zien zichzelf, door het opkloppen op tv, als supersterren , maar het zijn en blijven mannen/vrouwen die in een potteke kunnen roeren..
 • Eric De Baeremaeker

  2 weken geleden
  Zoek dan tenminste ander werk . Als ze dan verbaasd zijn dat ze niemand vinden om te helpen , dat ze dan in de spiegel kijken .
 • wim CLAES

  2 weken geleden
  Zegt me niks meer, veel geld in weggesmeten, hoeft niet meer voor mij. Ook het feit dat je geen glas meer kunt drinken tijdens een schijteduur maaltijd is een domper. En eerlijk, de prijzen zijn veel te hoog in 90% van de restaurants prijs/ kwaliteit.het is zoals een Duits automerk, je betaalt voor de naam.
 • Jean Petermans

  2 weken geleden
  Niet verwonderlijk. Vele van die " chefs" zijn gewoon tirannen, zie je ook soms op reportages, al zullen die nu en dan wel wat " gedramatiseerd" zijn, zoal men dat zo mooi kan zeggen en verbloemen.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.