In een bericht kloeg Walter Biot (53) al eens over geweld door de Duitse consul Uwe Kahn (62). "Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren", reageerde die.
Volledig scherm
In een bericht kloeg Walter Biot (53) al eens over geweld door de Duitse consul Uwe Kahn (62). "Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren", reageerde die. © RV

“Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.

23 reacties

 • jozef heylen

  2 maanden geleden
  Indien men de beerput van misdrijven gepleegd onder diplomatieke onschendbaarheid zou openen zou er een explosie van verontwaardiging ontstaan.
 • marc Deglin

  2 maanden geleden
  onschendbaarheid maakt dat die mensen smeerlapkes worden.
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  En zo verschuilen ze zich achter onschendbaarheid en leven zoals zij het willen. Moord pedofilie fraude enz. Het mag en kan allemaal.
 • Ali Ben Aliluli

  2 maanden geleden
  Diplomatieke en politieke onschendbaarheid is het meest absurde wat ooit is uitgevonden. Zij zouden net meer verantwoordelijk moeten worden gehouden wegens een voorbeeldfunctie.
 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  Het is hoogtijd dat de onschendbaarheid van diplomaten overal ter wereld afgeschaft wordt en zeker wanneer ze van harde strafbare feiten zo zoals pedofilie, verkrachting, doodslag of moord verdacht worden.
 1. “Drank, drugs en diarree”: Duitse diplomaat vertelt in zijn verklaring wat voorafging aan dood Belgische echtgenoot

  “Drank, drugs en diarree”: Duitse diplomaat vertelt in zijn verklaring wat voorafging aan dood Belgische echtgenoot

  De Duitse diplomaat Uwe Herbert H. (62) beweert dat zijn Belgische echtgenoot Walter Henri Biot (53) er slecht aan toe was voor zijn dood in Brazilië. Dat blijkt uit zijn verklaring bij de politie. Daarin geeft de Duitse consul, die wordt verdacht van moord, zijn versie van de uren die voorafgingen aan het verdachte overlijden. Die zien er niet bepaald rooskleurig uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.