Igor Philtjens (open Vld) breekt hielbeen

"Sympathy vote" kan verschil maken in nek aan nek race

Igor in de plater in plaats van door het water
DS Igor in de plater in plaats van door het water
Igor Philtjens in de plater in plaats van door het water. De Alkense politicus kwam ten val toen hij bij zijn thuis de trap nam en zich letterlijk mistrapte met een pijnlijke hielbreuk als gevolg.

Wat is een hielbeenbreuk?

Een hielbeenbreuk is relatief zeldzaam (minder dan 1 procent van alle botbreuken). In de meeste ziekenhuizen van België worden minder dan 5 patiënten per jaar gezien.

Het hielbeen ofwel calcaneus is het bot in de hiel van de voet. Dit bot draagt het grootste deel van het lichaamsgewicht. Een gebroken hielbeen verloopt buiten of binnen het enkelgewricht.

Philtjens zal gedurende één à twee weken een onderbeensgips krijgen. Hij  mag gedurende 8 tot 12 weken niet op het aangedane been staan; daarna wordt in 6 weken het progressief belasten van het been langzaam uitgebreid. Het voordeel van deze behandeling is dat hij nu niet geopereerd hoeft te worden.

Een geplaterde Igor Philtjens
DS Een geplaterde Igor Philtjens

Het effect van de Sympathy Vote

Het wordt trouwens spannend is Alken. Te weten dat er tussen de N-VA van huidig burgemeester Marc Penxten en de open VLD van Igor Philtjens maar één zetel verschil is. Wie weet is de beruchte Sympathy Vote, waardoor mensen stemmen uit sympathie of medelijden met een politicus, wel doorslaggevend. Of hoe "met de hakken over de sloot" in Alken morgen een nieuwe betekenis kan krijgen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.