Illustratie 'Squid Game' is de meest bekeken serie op Netflix.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie 'Squid Game' is de meest bekeken serie op Netflix. © REUTERS

Iedereen wil Koreaans leren dankzij Netflix-hit ‘Squid Game’

Dankzij de populaire Netflix-serie ‘Squid Game’ is Koreaans de snelst groeiende taal op Duolingo. In totaal zijn er nu zo’n 7,67 miljoen gebruikers die via de taalapp Koreaans willen leren. We doken in de taalcultuur, inclusief Koreaans voor dummies. Seong-gong iya! 

 1. Ruim 3.600 doden en 15.000 gewonden na zware aardbeving in Turkije en Syrië, sneeuw en harde wind op komst in rampgebied
  Update

  Ruim 3.600 doden en 15.000 gewonden na zware aardbeving in Turkije en Syrië, sneeuw en harde wind op komst in rampgebied

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,7 zijn in Turkije en buurland Syrië al ruim 3.600 doden en nog eens minstens 15.000 gewonden gevallen. Gevreesd wordt dat daar nog honderden - mogelijk duizenden - dodelijk slachtoffers bij komen aangezien veel ingestorte gebouwen nog niet doorzocht konden worden. De ellende dreigt bovendien nog groter te worden nu de Turkse meteorologische dienst waarschuwt voor sneeuw en harde wind in het rampgebied.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.