Een tornado hield lelijk huis in Mullica Hill (New Jersey).
Volledig scherm
Een tornado hield lelijk huis in Mullica Hill (New Jersey). © AFP

“Ida wordt mogelijk duurste weerramp uit geschiedenis”: slachtoffers verdronken vooral in hun wagen of kelder van hun huis

UPDATEHet noodweer heeft in de staten New Jersey, New York en Pennsylvania aan zeker 44 mensen het leven gekost. Uitlopers van orkaan Ida leidden er tot uitzonderlijk hevige neerslag, tornado’s en talrijke overstromingen en modderstromen. Slachtoffers verdronken vooral in hun wagen of de kelder van hun huis. De Verenigde Naties noemen deze catastrofe “mogelijk de duurste weerramp uit de geschiedenis”.

 1. Polen boos op Nederlandse premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”

  Polen boos op Nederland­se premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”

  De regering van Polen heeft uitgehaald naar premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder "de laatste persoon" die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat. De zegsman zei op televisie dat Nederland in sommige opzichten ook niet voldoet aan de Europese normen. "En dan heb ik het over belastingkwesties, belastingontwijking en andere mechanismen die Nederland al vele jaren gebruikt."
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?