Volgens de vakbonden bedragen de verplaatsingskosten voor huishoudhulpen momenteel 13 cent per kilometer, zelf stellen ze 37 cent per kilometer voor.
Volledig scherm
Volgens de vakbonden bedragen de verplaatsingskosten voor huishoudhulpen momenteel 13 cent per kilometer, zelf stellen ze 37 cent per kilometer voor. © RV

Huishoudhulpen voeren maandag opnieuw actie in Brussel

Een tiental dagen nadat het overleg over de lonen en arbeidsvoorwaarden van de 150.000 huishoudhulpen met dienstencheques was afgesprongen, kondigen de vakbonden een nieuwe actie aan. Ze trekken maandagochtend naar de zetel van werkgever Daoust Dienstencheques in Brussel, zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront.

  1. Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: “Vertrek, arme idioot!”
    Play

    Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: "Kijk daar, een giganti­sche klootzak!"

    Tijdens een persconferentie rond economische thema’s heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Biden keek weg en noemde de verslaggever vervolgens “een stomme klootzak”. Biden is niet de enige leider die niet door had dat de micro nog aan stond. Ook George W. Bush, Sarkozy en de Nederlandse koning Willem-Alexander lieten zich eens vangen.