Hou je klaar voor de iPhone 7, want die komt er volgende week waarschijnlijk aan

Unsplash
Apple teaset een nieuwe grote launch die volgende week plaatsvindt.

'Tot 7 september', leest de invite die Apple dinsdag heeft verstuurd. Het gaat om een nieuwe launch in San Fransisco en dit is wat je waarschijnlijk mag verwachten:

Daar is 'ie dan: de iPhone 7

Wij noemen 'm de iPhone 7, maar er is nog geen bevestiging van Apple dat 'ie ook zo effectief zal heten. Alleszins, Apple zal waarschijnlijk de nieuwste iPhone en iPhone Plus voorstellen, aangezien ze dit meestal in september doen. Volgens 9 to 5 Mac zal de nieuwe iPhone veel gelijkenissen hebben met het laatste model, met dan betere visuals, een snellere processor, en geen 16G opslag mogelijkheid meer. Foto's zouden lichter zijn en ook de zoomfunctie zou veel beter werken. En wie weet een andere home button? En dan nog de beste feature: de nieuwe iPhone zou volgens Quartz waterbestendig zijn, wat we een gigantische verbetering zouden vinden!

'Waar is't gatje voor mijn oortjes?'

Nog zo'n opvallend gerucht is het feit dat de input voor je Apple Earpods zou verdwijnen. Wie muziek wil beluisteren moet zijn oortjes via Bluetooth of AirPlay aansluiten. Waarom? Op die manier kan Apple de iPhone nog kleiner maken en is er meer plek voor extern geluid. Like or dislike?

De nieuwe software-update is awesome

Vooral de app Berichten zal een grote metamorfose ondergaan: je kan voortaan previews van webpagina's en video's zien en er is een grote rol weggelegd voor je emoji's. Siri wordt een stuk slimmer en werkt ook met apps van andere partijen dan Apple. Ook Foto's wordt een stuk veelzijdiger: objecten op de foto worden voortaan herkend en de app verpakt je herinneringen in een mooie video. Laat maar komen!