Hot tub cinema is nieuwste rage in Londen

UNKNOWN
Het idee is simpel. U betaalt minimum 27 euro en kleedt zich uit om in badkledij een jacuzzi te delen met zeven vrienden of nobele onbekenden. Terwijl u geniet van een glaasje bubbels in het veertig graden warme water, gaat de zon langzaam onder en wordt er een film geprojecteerd. Ziedaar de Hot Tub Cinema, de succesformule voor een hip avondje uit in Londen.

Een dakterras in Hackney is de place-to-be. Bedenker Asher Charman kreeg het idee naar eigen zeggen toen hij met vrienden in een jacuzzi zat in zijn tuin. "We wilden tegelijkertijd ook een film bekijken en toen hebben we er eentje geprojecteerd vanuit het keukenraam op een laken dat aan een wasdraad hing", vertelt Charman. "Zo is de Hot Tub Cinema geboren."

Het concept werd in geen tijd erg populair. De jongste events waren onmiddellijk uitverkocht. Nochtans met een nacht vol sterren en de champagne die rijkelijk vloeit, is de film plots niet meer zo interessant. "We kijken niet echt naar de film", bekende een deelneemster. "Welke kaskraker speelt er eigenlijk?", reageerde ze met een knipoog.

UNKNOWN