Dany De Waele (60) van danscafé Ambiance in Sint-Amandsberg: "Als ik in april niet kan herbeginnen, zal het financieel beginnen nijpen."
Volledig scherm
PREMIUM
Dany De Waele (60) van danscafé Ambiance in Sint-Amandsberg: "Als ik in april niet kan herbeginnen, zal het financieel beginnen nijpen." © Wannes Nimmegeers

Horecamensen over verlenging lockdown: “Bierhandelaars halen al onbetaalde drank uit cafés”

Gisterenochtend kregen de horecamensen het rauw op hun bord: de lockdown zal nog twee maanden duren. Hadden ze verwacht eerder terug klanten te kunnen ontvangen of zagen ze de bui al hangen? Hoe houden ze het hoofd boven water? Kunnen ze dit überhaupt overleven? Hebben ze een uitlaatklep voor hun frustraties, twijfels en onzekerheden? We vroegen het aan vier horeca-uitbaters.

 1. Ook Hollywood wil Trump voorgoed verbannen
  Celebrities

  Ook Hollywood wil Trump voorgoed verbannen

  Slecht nieuws voor Donald Trump (74). De huidige Amerikaanse president, die aanstaande woensdag wordt opgevolgd door Joe Biden (78), dreigt nog meer te verliezen. De vakbond SAG (Screen Actors Guild)-AFTRA (American Federation of Television and Radio Artists) komt dinsdag bij elkaar om uitzetting van Trump te bespreken, wat bijvoorbeeld zou betekenen dat hij nooit meer terug kan keren naar zijn geliefde show ‘The Apprentice’. Dat meldt Deadline.
 2. LIVE. Weyts: “Onzinnig elke school te sluiten bij besmetting met Britse variant” - CD&V-voorzitter Coens: “Niet-professionele reizen niet langer toestaan”
  Play

  LIVE. Weyts: “Onzinnig elke school te sluiten bij besmetting met Britse variant” - CD&V-voorzitter Coens: “Niet-professio­ne­le reizen niet langer toestaan”

  Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen