Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Sina Schuldt/dpa

“Horeca, cultuur en evenementen onder voorwaarden weer open in Nederland” - Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettingen

Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Die moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. Vanaf 1 maart is dan weer een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik.

16 reacties

 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  Hopelijk sluiten er nog veel scholen , 1 op 10 zou goed zijn . Nadat de ministers versoepelen in code rood , die eigenlijk code zwart moet zijn is het normaal met 60.000 besmettingen dat de scholen sluiten . Ze moesten tot 15 februari gesloten blijven . De ministers hebben helemaal geen besef wat er binnen de schoolmuren gebeurd en nog minder binnen de café muren .
 • Staf Van Looy

  4 maanden geleden
  Ik dacht dat ze in België al knettergek waren voor cultuur en horeca. Nederland is zijn grote pluimen ook aan het verliezen. Seffens hebben ze ook een grote staatsschuld zo als België!!!
 • RENE LENAERTS

  4 maanden geleden
  Op zichzelf een goede maatregel, maar zal de scholen niet heropenen./Laat die altijd openen en beperk het openbaar vervoer meer nog dan sportevenementen en theater.
 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  Wanneer gaat men eens door hebben dat pasjes en vaccineren niet de oplossing zijn?
 • Wendy Hermans

  4 maanden geleden
  Scholen moeten sluiten, en waar blijft de booster voor onze jongeren??
 1. 14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”
  Play
  Mechelen

  14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. “Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het zou gaan om een veertiental personen. Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten het ziekenhuis inmiddels wel al opnieuw verlaten. Onderzoek moet uitwijzen of het om een geval van ‘needle spiking' gaat. Een aanwezig fan getuigt bij VTM Nieuws over wat ze gisteren zag gebeuren. Anoniem, uit angst herkend te worden door de dader(s).
 2. President Biden: “VS bereid geweld te gebruiken om Taiwan te verdedigen”, China reageert waarschuwend

  President Biden: “VS bereid geweld te gebruiken om Taiwan te verdedigen”, China reageert waarschu­wend

  De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat de Verenigde Staten bereid zijn om geweld te gebruiken om zo Taiwan te verdedigen tegen China. Hij noemt dat een belofte die het land zichzelf heeft opgelegd. Als reactie heeft China de Amerikaanse president Joe Biden maandag gewaarschuwd dat hij de vastberadenheid van Peking om zijn soevereiniteit te beschermen, niet mag onderschatten. Taiwan bedankt Biden dan weer voor de steun.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.