Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Sina Schuldt/dpa

“Horeca, cultuur en evenementen onder voorwaarden weer open in Nederland” - Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettingen

Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Die moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. Vanaf 1 maart is dan weer een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik.

16 reacties

 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  Hopelijk sluiten er nog veel scholen , 1 op 10 zou goed zijn . Nadat de ministers versoepelen in code rood , die eigenlijk code zwart moet zijn is het normaal met 60.000 besmettingen dat de scholen sluiten . Ze moesten tot 15 februari gesloten blijven . De ministers hebben helemaal geen besef wat er binnen de schoolmuren gebeurd en nog minder binnen de café muren .
 • Staf Van Looy

  4 maanden geleden
  Ik dacht dat ze in België al knettergek waren voor cultuur en horeca. Nederland is zijn grote pluimen ook aan het verliezen. Seffens hebben ze ook een grote staatsschuld zo als België!!!
 • RENE LENAERTS

  4 maanden geleden
  Op zichzelf een goede maatregel, maar zal de scholen niet heropenen./Laat die altijd openen en beperk het openbaar vervoer meer nog dan sportevenementen en theater.
 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  Wanneer gaat men eens door hebben dat pasjes en vaccineren niet de oplossing zijn?
 • Wendy Hermans

  4 maanden geleden
  Scholen moeten sluiten, en waar blijft de booster voor onze jongeren??
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Russische minister van Transport: “Rusland heeft zwaar te lijden onder westerse sancties”

  Russische minister van Transport: “Rusland heeft zwaar te lijden onder westerse sancties”

  De Russische minister van Transport Vitali Saveliev heeft toegegeven dat de sancties die het Westen tegen Rusland heeft getroffen wegens de oorlog in Oekraïne voor ernstige logistieke problemen zorgen. “De sancties die vandaag tegen Rusland gelden, hebben bijna de volledige logistiek in ons land kapotgemaakt, en we worden gedwongen om te zoeken naar nieuwe logistieke corridors”, zei de minister tijdens een bezoek aan de Russische stad Astrakhan.