EPA
Volledig scherm
© EPA

Hoofdarts luidt alarmbel voor Brussel: “Niet ver van situatie Antwerpen” - Marc Van Ranst: “Er zullen ongetwijfeld nog golven komen”

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 327,7 per dag tussen 19 en 25 juli. Dat blijkt deze ochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 70 procent in vergelijking met de vorige week. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt verder toe. In ons land zijn nu 66.662 besmettingen vastgesteld, 234 meer dan het totaal dat gisteren werd gemeld. Volg alle actuele ontwikkelingen hieronder live.

160 reacties

 • Guido Swerts

  9 maanden geleden
  Inderdaad,zolang ze terugkeerders uit vakantie niet 14 dagen in verplichte quarantaine zetten en de grenzen gewoon open houden zullen er inderdaad besmettingsgolven blijven komen.
 • Anoniem

  9 maanden geleden
  Waarom grijpen ze niet in zoals Antwerpen doet?
 • André Van Elslande

  9 maanden geleden
  Dat de Brusselaars maar zelf zorgen dat de virus geen verdere uitbreiding heeft. Ze moeten niet naar Antwerpen kijken daar zijn er al ernstige maatregelen genomen om te slagen vooraleer de veiligheidsraad optrad. .
 • Marc Baeyens

  9 maanden geleden
  Brussel zal Antwerpen overschaduwen, betreffende ziekenhuisopnames.
 • Rania Desaegher

  9 maanden geleden
  Zonder vermelding van het aantal testen per gemeente, zijn die cijfers relatief. Waar weinig wordt getest, heb je logischerwijze minder besmettingen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”