Laatste foto van Halyna Hutchins (met lichtkleurige muts en hoofdtelefoon) op de set van 'Rust' voor het fatale schot dat acteur Alec Baldwin loste.
Volledig scherm
Laatste foto van Halyna Hutchins (met lichtkleurige muts en hoofdtelefoon) op de set van 'Rust' voor het fatale schot dat acteur Alec Baldwin loste. © Facebook/Serge Svetnoy

Hoofd belichting post laatste foto van cameraregisseur op filmset van ‘Rust’: “Ik hield haar in mijn armen toen ze stierf”

Serge Svetnoy, hoofd belichting van de film ‘Rust’, stond naast cameraregisseur Halyna Hutchins op het moment dat het wapen van acteur Alec Baldwin afging. “Ik had haar bloed op mijn handen”, getuigt Svetnoy op Facebook. “Het is de schuld van nalatigheid en van een gebrek aan professionalisme”, zegt hij. Hij postte ook de laatste foto van Hutchins op de filmset, voor het tragische incident een einde maakte aan haar leven.

  1. Infectioloog Erika Vlieghe vindt nieuwe coronavariant reden voor bezorgdheid, “maar het is ook niet de apocalyps”

    Infectio­loog Erika Vlieghe vindt nieuwe coronavari­ant reden voor bezorgd­heid, “maar het is ook niet de apocalyps”

    De nieuwe coronavariant B.1.1.529, die intussen de naam omikronvariant heeft gekregen, is volgens infectioloog Erika Vlieghe reden voor “bezorgdheid”. “Maar anderzijds is het ook niet de apocalyps”, zo zei Vlieghe vrijdag in het duidingsprogramma Terzake op Canvas. “Het helpt ook niet om nu te panikeren en het mag ons niet afleiden van het werk dat we in België nog hebben met de deltavariant”, aldus Vlieghe. Ook denkt de infectioloog dat de extra coronamaatregelen die vrijdag zijn afgesproken in het onderwijs niet zullen volstaan om de situatie “onder controle” te brengen.