Hond overleeft vier dagen in barre kou nadat baasje stierf in lawine

UNKNOWN

Nabij het Yellowstone Park in de Verenigde Staten maakte een verwoestende lawine een dramatisch einde aan het skitochtje van Dave Gaillard, zijn echtgenote Kerry Corcoran en hun hondje Ole. Terwijl Dave werd meegesleurd en ter plekke stierf, kon Kerry zich ternauwernood vasthouden aan een boom en zo ontkomen. Van de hond was echter geen spoor, tot het dier vier dagen later opdook aan het hotel waar zijn baasjes verbleven hadden voor het noodlot toesloeg. Mirakels bestaan ook in 2012 nog.

Reddingswerker Bill Whittle was er zeker van dat de Welsh Corgi bedolven werd onder de sneeuw. "We zochten tevergeefs naar de hond", aldus de hulpverlener. Maar vier dagen na de feiten daagde het uitgeputte en hongerige dier op aan het hotel. De hond wist zich niet alleen vrij te graven vanonder de sneeuw en het hotel terug te vinden, het beestje overleefde de barre kou met 's nachts temperaturen van tien graden onder nul.

Ole kan nu weer op krachten komen dankzij de liefdevolle zorgen van Kerry. Samen zullen ze de onverwachte dood van Dave, wier lichaam eerder deze week werd teruggevonden, moeten verwerken. (kve)