Aangekondigde protestacties zoals hier in Madrid, zijn toch doorgegaan. Spanje is nog maar amper bekomen van de homofobe doodslag op Samuel Luiz Muñiz (24) begin juni.
Volledig scherm
Aangekondigde protestacties zoals hier in Madrid, zijn toch doorgegaan. Spanje is nog maar amper bekomen van de homofobe doodslag op Samuel Luiz Muñiz (24) begin juni. © AP

Homofoob incident waarbij twintiger in Madrid scheldwoord in bil kreeg gekerfd, blijkt verzonnen

Spanje - UPDATEDe geweldsdaad waarbij een 20-jarige jongeling in Madrid afgelopen zondag het woord ‘maricón’ (‘flikker’) in zijn bil kreeg gekerfd, blijkt verzonnen. De homoseksuele man beweerde te zijn aangevallen door een groep mannen en heeft nu aan de politie toegegeven dat zijn verwondingen met wederzijdse instemming zijn toegebracht, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

11 reacties

 • Pierre Vaneylen

  3 maanden geleden
  Het is stilaan duidelijk dat holebi's en transgenders meer rechten hebben dan de "normale" man en vrouw en het man-vrouw huwelijk. Orban heeft dan ook meer dan gelijk. Voer een gedoogd beleid ipv de uitzonderingen steeds in de actualteit te stellen.
 • Frans Faes

  3 maanden geleden
  Stemmingmakerij met een regenboogvlag is dus mislukt.
 • luc caels

  3 maanden geleden
  Zo zie je maar wat voor mensen dat zijn.
 • Ludwig VdB

  3 maanden geleden
  Iedereen is uniek en hoort dus wel bij een uitzonderingsgroepje. Men kan dus elk incident dus afdoen als een foob iets of gewoon eens stoppen met die onzin.
 • Daniel Proot

  3 maanden geleden
  Wat een wereld, Urbanus wist het al lang met zijn memorabele song:"De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen rondom mij...".
 1. VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Na arrestatie van vierde verdachte houdt Spaanse politie nog twee minderjarigen aan in zaak homofobe aanval op Samuel Luiz (24)

  Na arrestatie van vierde verdachte houdt Spaanse politie nog twee minderjari­gen aan in zaak homofobe aanval op Samuel Luiz (24)

  De Spaanse politie arresteerde gisteren een vierde verdachte in de zaak van de fatale en mogelijk homofobe aanval op Samuel Luiz Muñiz. Vandaag werden nog twee minderjarigen aangehouden voor hun betrokkenheid bij het drama. De 24-jarige verpleger werd vorig weekend in elkaar geslagen door een groep van minstens zeven mensen, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Het incident ontketende in Spanje een golf van protesten door LGBTQ+-groepen.