Hollywood boos over Trumps plan beschermingswet voor jonge immigranten af te schaffen

Demonstranten houden borden omhoog waarmee ze protesteren tegen de afschaffing van de DACA-wet (Deferred Action for Childhood Arrivals) die kinderen die door hun ouders illegaal het land ingebracht werden, beschermt.
ap Demonstranten houden borden omhoog waarmee ze protesteren tegen de afschaffing van de DACA-wet (Deferred Action for Childhood Arrivals) die kinderen die door hun ouders illegaal het land ingebracht werden, beschermt.
Veel Hollywoodsterren hebben op sociale media boos gereageerd om het voorgenomen plan van president Trump om DACA af te schaffen. Die wet zorgt ervoor dat immigranten die als kind de VS binnen zijn gekomen, niet worden gedeporteerd en mogen werken in het land.

Verwacht wordt dat Trump de maatregel vandaag officieel aankondigt. "Bijna een miljoen jonge immigranten lopen het risico gedeporteerd te worden als Donald Trump DACA beëindigt", schrijft Jane The Virgin-ster Gina Rodriguez op Twitter. "We eisen dat DACA wordt verdedigd".

Mark Ruffalo deelde het verhaal van een 'dreamer', zoals de jongeren die onder DACA vallen worden genoemd, die overleed toen hij probeerde mensen te redden bij de watersnoodramp na orkaan Harvey. "Zijn lichaam werd gevonden op de dag dat de berichten opdoken dat Trump een eind wil maken aan DACA."

"Geen discussiepunt"
Lena Dunham plaatste een reeks tweets over de mogelijke maatregel. Ze deelde onder meer de gedachte: "Stel je toch voor dat de president zou kunnen begrijpen dat de mensen die onder DACA vallen juist de Amerikanen zijn die hij hoort te beschermen."

Alyssa Milano liet weten: "Ons land zou kinderen moeten beschermen. Punt. Dit zou niet eens een discussiepunt moeten zijn."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Cannas

    Deze maatregel is ronduit dom. Maatschappelijk en economisch. De meesten van deze dreamers werken en dragen bij aan de samenleving. Deze president is oerdom.

  • Herman Verhoeven

    Mischien dat die Hollywood sterren die 800000 zelf kunnen onderhouden???

  • Benesha

    Het moet van die cultuurmarxisten natuurlijk mogelijk zijn dat iedereen ter wereld maar gewoon naar de vermeende vetpotten kan trekken en er onbeschaamd zijn deel kan van eisen. Gratis en levenslang. Ginder in de VS en hier...overal hetzelfde verhaal. En dan moet er bespaard worden op de pensioenen van diegenen die de kassen hebben gespijsd gedurende tientallen jaren. Trump is tenminste een politieker die zijn volk niet verraadt.