André Niesen (74) uit Lummen
Volledig scherm
PREMIUM
André Niesen (74) uit Lummen © Photonews

Hoeve van André (74) wordt na meer dan 100 jaar gesloopt, toch blijft hij wonen op zijn stuk grond: “Ze wilden me in een rusthuis steken. Niks van”

Limburger André Niesen (74) moet niet weten van vertrekken op zijn heilig stukje familiegrond. Dat de gemeente een veiliger fietspad voor zijn deur wil aanleggen en zijn hoeve daarvoor gesloopt zal worden, vindt hij zelfs prima, zolang hij maar kan blijven wonen op de rest van zijn grond. “Ze hebben toch maar een deel van het huis nodig”, vertelt hij. De zeventiger haalde zijn slag thuis.

48 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Zelfs in communistisch China respecteren ze een eigendom meer dan hier. Daar laten ze desnoods een autostrade een ommetje maken rond iemand die zijn huis niet wil laten onteigenen.
 • Mireille Vergauwen

  2 maanden geleden
  74 en nog ok dan hoef je niet naar een rusthuis. Daarbij die mens is niet tegendraads voor de aanleg van dat fietspad. Hoop dat die mens daar nog lang gelukkig is en zelf kiest wanneer hij klaar is om naar een rusthuis te gaan.
 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  Hij heeft zijn slag thuis gehaald, opgelost
 • Jean-marie Van Doren

  2 maanden geleden
  Als ze voor die man een nieuw huizeke met alles nieuw zetten op zijn grond zou ik ook niet twijfelen
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Die hadden gedacht dat ze dat ”oud” ventje de baas konden. Noppes dus. En terechte opmerking van iemand. Werken tot 67 en rusthuis voor 70-jarigen. Mooie toekomst.
 1. “We wisten al langer dat er een café was, maar durfden het niet slopen”: mergelgroeve is de trots én de achillespees van Riemst
  PREMIUM
  Riemst

  “We wisten al langer dat er een café was, maar durfden het niet slopen”: mergelgroe­ve is de trots én de achilles­pees van Riemst

  “In 1958 stortte een deel van de groeve in en verongelukten achttien mensen. Elf lichamen zijn nooit naar buiten gehaald.” De mergelgroeves in Riemst zijn gekend om hun schoonheid, unieke sfeer, maar ook om indringers die niet stilstaan bij de gevaren. Een week geleden haalde de politie drie volwassenen en twee kinderen uit de groeve, die in een zelfgebouwd ondergronds café vertoefden. “Ik heb hier in mijn kinderjaren ook gespeeld, maar het is echt te gevaarlijk”, zegt burgemeester Mark Vos (52), die vertelt over de haat-liefdeverhouding met de trots van zijn gemeente.
 2. Sint-Bernadettewijk kreunt onder overlast en inbrakenplaag, buurt verscheurd in drie 'kampen’: “Dievenbende breekt in en steelt koper”
  PREMIUM
  Gent

  Sint-Bernadette­wijk kreunt onder overlast en inbraken­plaag, buurt verscheurd in drie 'kampen’: “Dievenben­de breekt in en steelt koper”

  Het is onrustig in de Sint-Bernadettewijk. Buurtbewoners klagen al een hele poos over overlast in de Gentse woonwijk. “Het gaat van nachtlawaai tot sluikstorten en zelfs diefstallen", klinkt het. De politie belooft meer aanwezig te zijn en ging donderdag van deur tot deur om de bewoners en problemen in kaart te brengen. De vaste bewoners weten al hoe de vork in de steel zit. “Er zijn drie kampen in de wijk.”
 1. En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Expert: “Draag lingerie onder je overall”
  PREMIUM

  En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Expert: “Draag lingerie onder je overall”

  In het tweede seizoen van VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ gaan negen koppels de uitdaging aan om vervallen panden om te toveren tot parels van huizen. Weken- of maandenlang met z’n tweeën tussen stof en beitel vertoeven: wat doet dat met een relatie? En vooral: hoe overleef je dat als koppel? Relatietherapeute Mieke Mievis belicht de grootste valkuilen en geeft tips om ze te omzeilen. “Je weet als koppel nooit of je klaar bent voor verbouwingen of niet.”
 2. Waar moet je heen als je bouw vertraging oploopt? “5.000 euro voor een tijdelijk appartement, dat hadden we niet voorzien in ons budget”
  PREMIUM

  Waar moet je heen als je bouw vertraging oploopt? “5.000 euro voor een tijdelijk apparte­ment, dat hadden we niet voorzien in ons budget”

  “Zo’n grote marge genomen en toch moeten we nu een tijdelijke woonst huren”, zucht Sofie (31). De uitgestelde leveringen van bouwmaterialen veroorzaken maandenlange vertragingen bij veel (ver)bouwers. Maar daardoor zijn er ook gezinnen die hun vorige woning al moeten verlaten en tijdelijk geen dak boven het hoofd hebben. Hoe los je dat op, hoeveel kost een tijdelijke woning, hoe vind je er een en moet je je daar laten domiciliëren?