Hoe zou het nog zijn met de acteurs uit kerstklassiekers?

screenshot uit kerstfilm Home Alone
kos screenshot uit kerstfilm Home Alone
Het is pas echt eind december als Home Alone en The Sound of Music op televisie te zien zijn, terwijl we ondertussen een veel te grote portie kroketten proberen verteren zonder in slaap te vallen. Die jaarlijkse kerstklassiekers lijken tijdloos, maar de acteurs en actrices uit die films zijn dat natuurlijk niet. Hoe zou het nog met hen zijn ondertussen?

Julie Andrews uit The Sound of Music

Bijna onmogelijk dat je de musical The Sound of Music (1965) nog nooit gezien hebt, waarin de lieflijke gouvernante Maria (de toen 30-jarige Julie Andrews) de 7 kinderen Von Trapp op sleeptouw neemt met haar vrolijke liedjes.

De actrice -  die in 1964 ook in de klassieker Mary Poppins de hoofdrol voor haar rekening nam - is intussen 80 jaar oud. Aan het begin van de eeuwwisseling leende ze haar stem nog aan films als A Princess Diaries (2001), Shrek (2004) en Shrek Forever After (2010). Nochtans kampte ze met stemproblemen in de jaren voorheen door een mislukte operatie. Zingen lukte daardoor niet meer goed, maar stemmen inspreken nog wel. In 2010 verloor ze haar echtgenoot Blake Edwards, regisseur van onder meer Breakfast at Tiffany's.

kos / photonews

Macaulay Culkin uit Home Alone

Kevin (Macaulay Culkin), het 10-jarige hoofdpersonage uit Home Alone, ken je ofwel van de film, ofwel door de media-aandacht die deze acteur de afgelopen 25 jaar af en toe opeiste.

In 2012 ging het gerucht de ronde dat de kindster afkickte van een heroïneverslaving, hoewel hij dat zelf altijd ontkende. Ook werd beweerd dat hij tot 60 sigaretten per dag rookte. Maar het hoofdnieuws rond deze intussen 35-jarige acteur kwam deze week nog. In de nieuwe komische webreeks 'DRYVRS' komen we 25 jaar na de eerste Home Alone film te weten hoe het Kevin McCallister vergaan is.

kos

Thomas Brodie Sangster uit Love Actually

Thomas Brodie Sangster is het schattige jongetje Sam uit de romantische komedie Love Actually (2003), naast acteurs als Hugh Grant en Colin Firth. Toen was de jonge acteur 12 jaar oud.

In tegenstelling tot veel kindsterren die op vroege leeftijd succesvol zijn, blijft Thomas timmeren aan zijn acteercarrière. Intussen is hij 25 en speelde hij onder meer Jojen Reed in de film Game of Thrones, en Newt in de film The Maze Runner.

kos / photonews

Taylor Momsen uit How The Grinch Stole Christmas

Het toen nog kleine meisje Taylor Momsen begon haar acteercarrière op haar 7, met een doorbraak als Cindy in How The Grinch Stole Christmas. Daarna volgden rollen in Hansel & Gretel en Spy Kids, al vergaarde ze vooral beroemdheid door haar rol van Jenny Humphrey in de serie Gossip Girl.

Al is haar hart voor muziek altijd net iets groter geweest dan haar acteerambities, en met haar band The Pretty Reckless bracht de nu 22-jarige Taylor al 2 albums uit. Van braaf meisje transformeerde ze in rock chick met pikzwarte, dikke lijnen oogpotlood, netkousen en lederen kleedjes. Ze tourt voornamelijk rond met haar band.

Universal Studios / Photonews

Lindsay Lohan uit The Parent Trap

The Parent Trap uit 1998 is geen klassieke kerstfilm, maar wel een tijdloze familiefilm die het nog altijd goed doet op een winters avondje met het gezin. Actrice Lindsay Lohan was toen 12 jaar, en nam de rollen van beide helften van de tweeling voor haar rekening.

Vandaag is ze 29, en heeft ze een uitgebreide verzameling film- en televisie(gast)rollen op haar palmares staan. Onder haar bekendste rollen zitten series zoals Mean Girls en That '70s Show, en ook de films Freaky Friday en Scary Movie 5. Verder haalde ze regelmatig de media met verhalen rond drugsgebruik, of ruzies met collega-sterren zoals recent nog met Jennifer Lawrence.

kos / photonews