Simon Mouton Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Simon Mouton Photo News

Hoe Nieuwpoort geruisloos uitgroeide tot hotspot aan onze kust

Zo goed als geruisloos is Nieuwpoort uitgegroeid tot één van dé hotspots aan onze Kust: het ‘Knokke van de Westkust’, volgens velen. “Een luie en vooral ook onjuiste vergelijking”, zegt ongeveer iedereen die we spreken in de badstad, van ijsjesverkoper tot burgemeester. “Nieuwpoort is meer en meer mondaine badplaats, dat klopt, maar dan zonder dikke nekken.”

 1. Grote verschillen in oversterfte tijdens coronacrisis: deze landen scoren best en slechtst in Europa

  Grote verschil­len in oversterf­te tijdens coronacri­sis: deze landen scoren best en slechtst in Europa

  Er blijken grote verschillen te zijn tussen de lidstaten van de Europese Unie (EU) wat betreft de oversterfte tijdens de coronacrisis. De slechtste leerlingen van de klas zijn zonder uitzondering te vinden in Oost-Europa. België houdt zich op in de middenmoot. Eén land deed het met kop en schouders beter dan al de rest en slaagde er zelfs in om ondersterfte (!) te noteren. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) geeft uitleg.
 2. Toeristische zomer al voorbij in de Ardennen? “Blijf niet weg, we hebben jullie nodig”
  PREMIUM

  Toeristi­sche zomer al voorbij in de Ardennen? “Blijf niet weg, we hebben jullie nodig”

  Naast de zware menselijke tol, staan de door het noodweer getroffen regio’s ook voor een economische ravage. In Wallonië - en zeker de Ardennen - vreest men dat het toeristische hoogseizoen er nu al op zit. “Een ramp voor alles wat met toerisme te maken heeft”, zo klinkt het. En een dure, als je weet dat de toeristische sector in Wallonië goed is voor een omzet van 2 miljard euro. Tegelijk doen de uitbaters een oproep: “Blijf niet weg. Wij hebben jullie nodig!”