HLN Superbabe Fiona meest sexy vegetariër van Europa

(foto Henk Van Cauwenbergh)
UNKNOWN (foto Henk Van Cauwenbergh)

Fiona Dewaele (23) is verkozen tot de meest sexy vegetariër van Europa. In de internetverkiezing van de Britse dierenrechtenorganisatie PETA versloeg ze in de finale de Schotse Clare. Fiona was ook één van de zes finalistes van de HLN Superbabe 2008. We feliciteren haar dan ook met haar knappe overwinning.

"Geen bleekscheten"
Fiona is een Leuvense studente Letteren en Wijsbegeerte en woont in Zwevegem. In haar vrije tijd is ze model en momenteel zit ze in de finale van Top Model of the World - Belgium. Met haar deelname aan de verkiezing van meest sexy vegetariër wou ze vooral PETA eens in een positief daglicht stellen: "Ik deed mee aan de sexy veggie wedstrijd om te tonen dat vegetariërs geen bleekscheten of geitenwollensokken hoeven te zijn. Ik doe het vooral voor de boodschap achter de verkiezing."

Verrassing
"Vegetariërs worden te vaak gereduceerd tot een bende rare kwasten die gewoon moeilijk willen doen, en vele dierlijke medebewoners van onze planeet worden minder en minder gerespecteerd als levend wezen. Daar moet verandering in komen", aldus Fiona. Ze is wel verrast dat ze de verkiezing gewonnen heeft. "Mijn verwachtingen waren laag: ik uit een klein landje tegenover een paar meisjes die zo uit een modeblaadje komen gewandeld. Een mens zou van minder met zijn voetjes op de grond blijven en zich tevreden stellen met een van de zestien finaleplaatsen. Maar ik ben dus wel heel blij dat ik gewonnen heb."

Foie gras en kikkerbillen
Een prijs was voor Fiona dus niet zo belangrijk. Ze krijgt voor haar overwinning haar gewicht in veggieburgers. Fiona werd enkele jaren geleden vegetariër na het zien van een documentaire over foie gras en kikkerbillen. "In het begin is dat knap lastig. Je weet nog niet goed wat er op de markt is, wat je allemaal kunt klaar maken en hoe je eraan moet beginnen. Ondertussen heb ik me aangepast. Gelukkig hou ik ook van koken", zei ze onlangs in Het Laatste Nieuws.

Op de website www.vegetarisme.be kan je nog tot dinsdag een gastronomische veggie-avond met de kersverse Miss Veggie winnen. (gb)

(foto Kevin Fleming)
UNKNOWN (foto Kevin Fleming)
(foto Henk Van Cauwenbergh)
UNKNOWN (foto Henk Van Cauwenbergh)
(foto Kevin Fleming)
UNKNOWN (foto Kevin Fleming)
(foto Henk Van Cauwenbergh)
UNKNOWN (foto Henk Van Cauwenbergh)