Ga naar de mobiele website
^ Top

HLN.be volgt straffe solo-expeditie van kajakkende landgenoot

Op 7 mei, maandag dus, begint een 35-jarige Belgische avonturier aan een onwaarschijnlijke expeditie. Louis-Philippe Loncke zal als eerste man Polen solo doorkruisen van het Tatragebergte naar de Baltische Zee en dit zonder enige bevoorrading. Tijdens de gewaagde trektocht van 1.200 km zal hij zo'n 150 km door de bergen trekken, 50 km afleggen op het water met een raft en 1.000 km kajakken. De Belg, afkomstig uit Moeskroen, bevaart de Vistula, de laatste wilde rivier van Europa. HLN.be volgt het fabelachtige avontuur van onze landgenoot op de eerste rij. Gedurende vier weken zal u hier de expeditie van naaldje tot draadje kunnen volgen via een uitgebreid fotoverslag.

De expeditie start met de beklimming van Mount Rysy (2.500 meter), de hoogste berg van Polen. Dan volgt Mount Barania Gora waar de Vistula rivier ontspringt en de Belg zijn tocht op het water verderzet. Het risicovolle avontuur houdt in dat Louis-Philipppe praktisch iedere dag een marathon aflegt doorheen de Poolse wildernis waar het gevaar om elke hoek loert. Onze landgenoot zal elke dag meer dan 15 uur in de weer zijn om zijn ultieme doel, de Baltische Zee, te bereiken. De weersomstandigheden zullen cruciaal zijn. Hevige wind is volgens Loncke vijand nummer één, terwijl ook sneeuwval en hevige regen roet in het eten kunnen strooien.

Louis-Philipppe Loncke
Louis-Philipppe Loncke

De Belg gaat deze boeiende uitdaging aan om de schoonheid van de Poolse wildernis onder de aandacht te brengen maar ook om de vervuiling door de mens van deze onwaarschijnlijke natuurpracht aan te klagen. De expeditie zal duidelijk maken dat de regio waar de Vistula rivier zich een weg door baant, de moeite loont om te ontdekken maar evenzeer bescherming verdient. Het vervolg van deze expeditie leest u de komende weken op HLN.be.

Louis-Philipppe Loncke is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Vier jaar geleden heeft hij als eerste te voet en zonder hulp de Australische Simpsonwoestijn doorkruist, een onherbergzame zandtocht van 600 kilometer. Vorig jaar reisde hij 600 kilometer in een kajak langs de Belgische kanalen. Het doel was om de schoonheid van ons land aan te tonen, maar ook de aanwezigheid van afval, vooral plastic, dat in de natuur opgaat en wordt opgegeten door vissen en vogels. In het dagelijks leven is de 35-jarige Loncke een IT-expert en consultant. Hij is sinds kort ambassadeur voor Jane Goodall's Roots & Shoots België.

Ook via deze blog kan je het avontuur op de voet volgen.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug