Hier vind je de perfecte kerstcadeaus

Topshops in Leuven, Antwerpen en Gent

Kos
Ja, je kan natuurlijk een cadeaubon kopen of gewoon je pakjes aan huis laten leveren, maar hey: where is the love? Goesting zocht en vond winkels voor toppers van cadeautjes die van jou de meest geliefde gever ever maken. Meer inspiratie? Volg Goesting Magazine op Facebook!

LEUVEN


PAKJESHUIS
Deze is al een eeuwigheid een begrip in het Leuvense, en dat heeft zo zijn redenen. Iedereen die graag eens een stijlvol, grappig of gewoon nuttig cadeautje koopt voor zichzelf of een ander heeft hier keuze te over. Van een designer thee-ei tot een funky hangmat: you name it, they've got it. En hét grote succesnummer trend voor deze eindejaarsperiode? Dat zijn volgens eigenares Eeva-Lisa definitely de lightboxen, waarmee je je boodschap zooo mooi vormgeeft.
Mechelsestraat 30, 3000 Leuven. www.pakjeshuis.com.

PLEK
Gloednieuw want nog maar twee dagen open is deze pop-upinterieurshop, waar Babs Daemen en Laura Wielockx gedurende de hele maand december originele decoratie en cadeautjes aan de man brengen. "Hier kan je betaalbare en eerlijke spullen vinden die je al overal hebt gezocht, maar nog nooit gevonden", zeggen ze. "Woonaccessoires, textiel, keramiek, juwelen en zelfs gadgets: alles wat je hier vindt, is mooi én ook nog eens duurzaam."  Verkocht? Dan hebben wij goed nieuws: in februari gaat PLEK weer open, maar dan als volwaardige winkel annex koffiebar. Mechelsestraat 121, 3000 Leuven. PLEKshop op Facebook.

OPLUS
Nog zo'n gouden adresje voor cadeautjesjagers is Oplus, waar de sympathieke Anne Cardijn een hele winkel vol leukigheden heeft gestouwd. Het is héél moeilijk kiezen, maar dat hoeft geen probleem te zijn: Anne staat je graag bij met vakkundig advies. "Heel populair zijn dit jaar de lunchtasjes van Boc 'n Roll. Je stopt er je broodje in, en rolt het uit tot een funky placemat. Ook echte voltreffers: alles met de tabel van Mendelejev op - daar zitten de studenten vast voor veel tussen - en iClips. Dat zijn hippe kaartenhouders die vooral mannen graag onder de kerstboom krijgen." Prima, onze vader krijgt dit jaar eens géén sokken, het zal hem verheugen!  
Joris Helleputplein 1, 3000 Leuven. www.oplus-leuven.be.

Pakjeshuis
Kos Pakjeshuis
Oplus
Kos Oplus

ANTWERPEN

100 GR DESIGN
Een heel goeie stop is 100 gr design, de shop van Designcenter De Winkelhaak. Sinds kort vind je hier uitsluitend Belgisch design, en daar wordt heel streng op toegekeken: enkel praktische en authentieke Belgian Essentials schoppen het tot in de winkelrekken. "Wat we hier verkopen, moet uitstralen hoe de Belgen zijn", vertelt manager Klara De Smedt. "Surrealistisch dus, met droge humor. Het moeten producten zijn waarvoor geploeterd en gevloekt werd, maar die er stáán." Resultaat is een bonte collectie van ontwerpers als Piet Stockmans, Nedda en Margot Thyssen.  Onze ultieme cadeautip hier? Probeer eens de Kiss My, de allereerste Belgische vermouth. Wedden dat het kreetjes regent als die wordt uitgepakt?
Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen. www.winkelhaak.be.  

JUTTU
Een cadeau moeten kopen voor een hipster, het is ... geen cadeau. Enter Juttu, dan! Op heel korte tijd heeft Juttu - Fins voor 'verhaal' - heel wat harten veroverd, en dat is geen toeval. Hier willen ze de meest kritische en hippe shoppers op hun wenken bedienen. Tijdens het winkelen ontdek je verschillende rubrieken - van fashion over food tot interieur - van meer dan 90 merken. Er is ook een pop-up space waar kleine, nieuwe merken hun ding kunnen voorstellen. Alles is - of wat dacht je - overgoten met een stijlvol minimalistisch Scandinavisch sausje.
Meir 19, 2000 Antwerpen. www.juttu.be.  

SCOOP
Wie graag snuistert, kan niet om de Kloosterstraat heen, met zijn oergezellige antiek- en brocantewinkeltjes. Tussen al die oude gloriën vind je ook Scoop, de concept store waar Inge Wouters beginnende designers en labels een zetje geeft. Klinkt wat ontoegankelijk, maar dat is het helemaal niet. Naast de uitgebreide collectie meubelen, kleren en lampen vind je er ook héél plezante cadeautjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit lenzenpotje in de vorm van een duikboot - zoiets wil iedereen toch hebben, niet?
Kloosterstraat 66, 2000 Antwerpen. www.scoopstore.be.

Kiss My-vermouth, € 36,50, bij 100 Gr Design.
Kos Kiss My-vermouth, € 36,50, bij 100 Gr Design.
Juttu
Kos Juttu
Lenzenpotje, € 4, bij Scoop.
Kos Lenzenpotje, € 4, bij Scoop.
Scoop
Kos Scoop

GENT

HELEN B EN VRIENDEN
Er zijn zo van die plekjes die je liever niet te vaak prijsgeeft. Gewoon, omdat ze dan éxtra speciaal blijven. Helen b en vrienden is er zo eentje. In dit winkeltje verkoopt Helen haar eigen keramiek- en textielcollecties, en maakt ze ook plaats voor werk van bevriende kunstenaars. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze werken heel kleinschalig, duurzaam én ambachtelijk. Wij vonden er alvast ons perfecte kerstcadeau: een beker met een print van Helen zelf. De opbrengst ervan gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, dus door deze op je verlanglijstje te zetten, doe je nog aan goede werken ook.
Bij Sint-Jacobs 6, 9000 Gent. www.helenb.be.  

LOUISE & MADELEINE
O zo cute, dit mini winkeltje vol nostalgische handwerkjes van Kim Depourcq. Je vindt er leuke tassen, babykleertjes en postkaarten. De juwelen zijn handgemaakt, en het linnen is van Belgische bodem. Verder vind je er nog luxueuze zeep en romantisch servies of kan je zelfs je cadeautjes laten personaliseren met ambachtelijk borduurwerk. Als je nog geen retrolover was, wordt je het vast wel na een bezoekje aan Louise & Madeleine!
Kraanlei 61, 9000 Gent. www.louise-madeleine.be.

PIET MOODSHOP
Deze heerlijk originele winkel van mooddesigner Christophe Verbeke is zo anders dat je er spontaan gelukkig van wordt. De nadruk ligt vooral op interieur, maar ook wie gek is op originele gadgets (een sneaker cleaning kit! een papieren kattenmand!) komt hier de eerste uren niet zomaar buiten. Voor een sneak preview kan je alvast eens naar hun webshop surfen, waarop ook een geweldig handige zoekmachine staat die je in enkele klikken bij het perfecte cadeautje brengt.
Sint-Pietersnieuwstraat 94, 9000 Gent. www.pietmoodshop.be.

Beker van Helen b, € 13.
Kos Beker van Helen b, € 13.
Theelichthouder 'Reflection' van Piet Moodshop, € 35.
Kos Theelichthouder 'Reflection' van Piet Moodshop, € 35.
Louise & Madeleine
Kos Louise & Madeleine
Piet Moodshop
Kos Piet MoodshopReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.