Het ware gezicht van kinderkanker: wanhopige papa deelt hartbrekende foto van dochtertje dat helse pijnen lijdt

De vierjarige Jessica lijdt aan neuroblastoom, ofwel de ziekte van Hutchinson, een zeldzame vorm van kinderkanker.
Andy Whelan De vierjarige Jessica lijdt aan neuroblastoom, ofwel de ziekte van Hutchinson, een zeldzame vorm van kinderkanker.
De papa van de vierjarige Jessica Whelan heeft een hartbrekende foto online geplaatst van haar strijd tegen kanker. De foto laat op een harde manier de werkelijkheid van kinderkanker zien en daar is het haar vader om te doen. "Deze foto is gemaakt op een moment dat wij als ouders niets voor haar konden doen: ze duwde ons weg terwijl ze de helse pijnen eenzaam uitzat."

"Dit is het ware gezicht van kanker, de bloedvaten die onder mijn baby's huid uitpuilen, een eenzame traan op haar wang, haar lichaam verstijfd en haar gezicht vertrokken van de pijn", schrijft papa Andy onder de krachtige foto die hij deelde op Facebook. "Dit is de moeilijkste foto die ik ooit gemaakt heb: mijn vierjarige dochtertje Jessica staat erop. Een paar dagen geleden werd haar nog maar een paar weken te leven gegeven nadat de strijd tegen kanker haar twaalf maanden in zijn greep heeft gehad."

Duisternis
"Helaas is dit beeld voor ons als familie niet iets wat we maar zelden zien. Dit is een nu bekend beeld dat we vaak overdag maar ook 's nachts zien, steeds vaker. Dit is het ware gezicht van kanker", schrijft de emotionele vader. "Ik kan duizend woorden gebruiken om dit beeld, waar we als ouders dagelijks mee geconfronteerd worden, te beschrijven, maar die woorden zullen niet kunnen beschrijven wat we zien. Met deze foto wil ik niemand beledigen of van streek maken, maar degenen die hem in de juiste context zien bewust maken van de duisternis die kinderkanker is. Misschien zouden die mensen er iets aan kunnen doen, zodat in de toekomst geen enkel kind deze pijn hoeft te lijden en dat geen enkele ouder nog zijn eigen vlees en bloed dagelijks achteruit ziet gaan."

Lees verder onder de foto

Jessica Whelan - A fight against Neuroblastoma - Timeline | Facebook

Harry Styles
"Als deze foto ervoor zorgt dat mensen twee keer nadenken over de gevolgen van kinderkanker en beseffen wat het doet met een kind, heeft ze haar doel bereikt. Onderzoek is nodig, geneesmiddelen moeten worden gevonden. Ik smeek u, als vader met een gebroken hart: het is te laat voor mijn dochter, maar kinderkanker moet worden uitgeroeid. Geen enkele familie zou door deze hel mogen gaan", roept Andy op.

En zijn oproep heeft succes. Nadat hij de foto van Jessica deelde op de Facebookpagina rond de ziekte van zijn dochter, werd hij algauw overstelpt met reacties. Het rauwe beeld werd bijna 7.500 keer gedeeld, kreeg talloze steunbetuigingen en meer dan 5.500 reacties. De GoFundMe-pagina die opgericht werd door Andy haalde in een mum van tijd het doel van 20.000 pond. Intussen staat de teller op bijna 44.000 pond. Met dat geld wil de familie van Jessica haar zo veel mogelijk geluk en comfort geven in haar laatste dagen.

En ook de beroemdheden op deze aarde zijn geroerd door de foto van het zieke meisje. Andy liet via Facebook weten dat hij telefoon kreeg van niemand minder dan Harry Styles, de zanger van One Direction. Die bood aan om te Facetimen met Jessica, waar het meisje helaas te ziek voor is. Maar hij heeft beloofd om een videoboodschap in te blikken en door te sturen.


Jessica Whelan - A fight against Neuroblastoma - Timeline | Facebook


Video