Het vliegtuig van de toekomst: wanneer de saaie cabine een betoverend aquarium wordt (en nog meer coole snufjes)

Twitter
Op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg presenteren vliegtuigbouwers de allernieuwste snufjes. Om de cabine te verfraaien durven fabrikanten best ver te gaan. Wij zetten de leukste ideeën op een rijtje.

Een vlucht naar een verre bestemming lijkt soms een eeuwigheid te duren, zeker voor kleine kindjes. Het bedrijf Diehl komt met een toffe oplossing op de proppen om de passagiers wat afleiding te bezorgen. Met een speciale projector wordt het plafond van de cabine omgetoverd tot een fascinerend aquarium. Dat gaat niet snel vervelen!

Voor wie niet zo van de wondere wereld onder water houdt, heeft Dhiel nog een andere fantastische projectie ontworpen. Als passagier kan je je dan tijdens de hele vlucht als een astronaut in de ruimte wanen.

Diehl Aerosystems on Twitter

Isn't that spacy? Visit our projection @AIX_expo #AIX17 booth 7D20 https://t.co/aTPXKyRMJk

Om de gemoedstoestand van passagiers te beïnvloeden, zal de crew nog meer dan nu kunnen gebruikmaken van 'soft light'. Alle kleuren van de regenboog zullen kunnen ingezet worden. Zo is van bepaalde kleuren geweten dat ze mensen slaperig maken of net meer energie geven.

Aircraftinteriors

De bagageruimte in de cabine is beperkt. Een vrij plaatsje vinden voor je rugzak of valies, is vaak een moeilijke opdracht. Zodiac Aerospace heeft een oplossing bedacht die heel wat frustraties kan wegnemen. Een groen lichtje gaat branden om aan te geven dat er nog plaats is voor jouw bagage. Is dat niet geweldig?

Paul Thompson on Twitter

This amazing overhead bin by @ZodiacAerospace lights green when there's space for more bags! Brilliant! #AIX17

Om zo veel mogelijk passagiers in één keer te transporteren, zijn al veel ideeën de revue gepasseerd. Voor de Airbus A380 kan dat betekenen dat reizigers met elf op een rij gaan zitten in economy in een 3-5-3 opstelling. Reizigers die bereid zijn wat meer neer te tellen voor premium economy zitten met 9 op een rij in een 3-3-3 opstelling.

Stoelen inklappen en uitklappen al naar gelang de behoefte, het kan met deze oplossing. Zo kan er meer beenruimte gecreëerd worden.

Jason Rabinowitz on Twitter

RECARO's @airbus Smart Cabin Reconfiguration concept. Allows an airline to dynamically set seat pitch was demand requires. Very cool! #AIX17

Een flatscreen helemaal voor jezelf? Het is binnenkort mogelijk...

Robots in de cabines in plaats van stewards en stewardessen? Het klinkt gek maar niet volgens producent Altran is dat de toekomst.