Het ultieme Netflix-dossier: 10 hacks om alles uit Netflix te halen

YouTube
Waar is de tijd dat we ons stipt in de zetel moesten nestelen om onze favoriete serie te kunnen bekijken en we 's avonds naar de videotheek trokken om er te grasduinen in eindeloze rekken met films. Gelukkig kijken we vandaag dankzij streamingdiensten als Netflix naar wat we willen, waar en wanneer we het willen. En met deze 10 Netflix-hacks haal je echt alles uit Netflix.

1. Geheime codes

Naast de locatiebeperkingen (later hierover meer) is het Netflix-hoofdmenu misschien wel het meest aan verbetering toe. Elke keer komen dezelfde films en series weer naar voren, zelfs al hebben we ze al bekeken. Dat komt omdat Netflix films en series in het hoofdmenu aanbiedt die aansluiten bij jouw kijkgedrag.

Aangezien het menu zo beperkt is, blijven tienduizenden interessante films, series en documentaires voor jou verborgen, tenzij je uiteraard exact op titels gaat zoeken. Dankzij deze codes heb je vanaf nu toegang tot de gigantische Netflix-bibliotheek.

Achter het 'beperkte' menu zitten duizenden films en series verstopt.
Netflix Achter het 'beperkte' menu zitten duizenden films en series verstopt.

Elke Netflix-pagina heeft een unieke code achteraan deze URL: http://www.netflix.com/browse/genre/.

De pagina 'Films met Arnold Schwarzenegger' heeft bijvoorbeeld code '194', 'Films met Eddie Murphy' code '1785' en 'Belgische Films' code '262'. 

Wie alle codes bezit, kan dus ongestoord snuisteren in de gigantische videotheek van Netflix. En een Netflix-fan met veel tijd heeft al die codes verzameld en in een handige lijst gegoten.

Netflix

Zo ga je te werk

De codes staan allemaal opgelijst op deze website (of download ze in pdf-vorm hiernaast).

Kopieer de code van het genre dat je wil bekijken, en typ deze URL in:

http://www.netflix.com/browse/genre/[code]


Helaas werken in België niet alle codes, omdat veel content hier nog niet beschikbaar is. Dan krijg je "Het is momenteel niet mogelijk om films te laden" te zien. Netflix heeft eerder wel al laten weten dat ze hard werken om alle content overal beschikbaar te maken, maar dat is nu nog toekomstmuziek.

Helaas kan je enkel in een browser zoeken op codes, maar eens je jouw 'verborgen' films of series hebt gevonden, kan je ze altijd raadplegen op de app.

2. Extensies

Netflix geeft zelf kort uitleg over de films en series in het aanbod, maar die informatie is lang niet zo uitgebreid als die op filmsites als IMDB of Rotten Tomatoes. Omdat het vrij omslachtig is om telkens naar die sites te surfen, komen enkele Chrome-extensies goed van pas.

Interessante extensies
De 'Netflix Enhancer' is enorm interessant, omdat het informatie van IMDB en Rotten Tomatoes in Netflix integreert. Bovendien laat de extensie je toe om ook trailers te bekijken. Een fantastisch programma.

'Netflix Enhancer' biedt heel wat extra informatie.
Netflix 'Netflix Enhancer' biedt heel wat extra informatie.
De extensie laat je ook naar trailers kijken in het menu.
Netflix De extensie laat je ook naar trailers kijken in het menu.

'Flix Plus' is een uitgebreide extensie die in totaal 22 veranderingen aanbrengt. De extensie toont extra informatie wanneer je met je muis over een filmcover glijdt. Zowel de IMDB- en Rotten Tomatoes-score als trailers helpen je bij jouw keuze.

3. Schakel over op het Engels

Netflix heeft onlangs populaire series als 'Friends' en 'The Big Bang Theory' toegevoegd voor de Belgische kijker. Toch zijn die series nergens te zien in het aanbod, ook niet als je specifiek zoekt via de zoekbalk.

Wil je het aanbod op jouw Netflix-profiel vergroten? Verander dan de taal van het Nederlands naar het Engels. Je zal zien dat series als 'Friends' en 'The Big Bang Theory' plots aan het menu zijn toegevoegd.

Series als 'Friends' en 'The Big Bang Theory' worden aan het aanbod toegevoegd.
Netflix Series als 'Friends' en 'The Big Bang Theory' worden aan het aanbod toegevoegd.

Zo ga je te werk

- Klik op 'Profielen beheren';
- Selecteer jouw profiel;
- Selecteer 'English' bij 'Taal';
- Sla de aanpassingen op.

Je profiel staat nu in het Engels. Het menu zal uitgebreid zijn met heel wat extra titels, maar voor sommige films en series zullen helaas geen Nederlandse ondertitels meer beschikbaar zijn.

Netflix

Amerikaanse content

Heb je met deze ingreep toegang tot de volledige Amerikaanse Netflix-content? Helaas niet. Is dat mogelijk? Ja, maar dan overtreed je wel de voorwaarden van Netflix en schend je auteursrechten.

Miljoenen Netflix-gebruikers verhullen hun locatie met DNS of VPN en krijgen zo toegang tot Netflix-content waar ze eigenlijk geen recht op hebben. Netflix heeft echter laten weten alle accounts te blokkeren van gebruikers die regiorestricties proberen te omzeilen.

De streamingdienst wil in de toekomst alle content voor iedereen beschikbaar maken, maar voor het zover is, zal het proberen om alle overtreders te blokkeren.

4. Buffering

Niets is zo frustrerend als het draaiende molentje in het midden van je scherm terwijl jouw favoriete film blijft hangen. Soms zit er niets anders op dan wachten tot Netflix klaar is met 'bufferen', maar met deze handige tip hoef je misschien minder lang of zelfs niet meer te wachten.

Zo ga je te werk
Start een film en druk 'CTRL+SHIFT+ALT+S'. Er zal een scherm verschijnen waarop je de 'Video Bitrate' kan aanpassen. Stel een lagere bitrate in en de film zal sneller starten. Met een snelle internetverbinding is die ingreep waarschijnlijk niet nodig.

Vreselijk...
Netflix Vreselijk...
Netflix

5. HD

Het zou zonde zijn om te betalen voor films en series in High Definition en er onbewust geen gebruik van te maken. Via netflix.be/HdToggle kan je ervoor zorgen dat je films en series altijd in de beste kwaliteit bekijkt.

Let wel op: kijk je Netflix via mobiel internet, dan kan HD een enorme hap uit je databudget nemen.

Netflix

6. Roulette

Ben je verwikkeld in een hevige discussie met je wederhelft over welke film of serie jullie gaan bekijken? Of geraak je er gewoon zelf niet uit? Dan is het misschien geen slecht idee om iemand anders voor jou te laten kiezen. Netflix Roulette is misschien wel dé oplossing voor de eeuwige twijfelaar.

Op netflixroulette.net kan je invullen in welk genre je zin hebt of welke acteur of actrice je wil zien spelen. Klik vervolgens op 'Spin' en Netflix Roulette doet de rest!

netflixroulette.net

7. Shortcuts

Doorgewinterde Netflix-kijkers zijn wellicht al vertrouwd met de verschillende shortcuts. Met deze handige toetsen op je keyboard navigeer je sneller en gemakkelijker.

- Druk op 'F' voor een volledig scherm; druk op 'Esc' om het volledige scherm te verlaten;

- Druk op de spatiebalk om te pauzeren;

- Spoel door met 'SHIFT+PIJLTJE NAAR RECHTS'; Spoel terug met 'SHIFT+PIJLTJE NAAR LINKS';

- Druk op 'M' om het geluid af te zetten.

8. Kijk online met vrienden

Zit je in een langeafstandsrelatie en kijk je graag series samen met je lief? Of kijk je graag samen met vrienden naar films? Vergeet dan FaceTime of Skype, want 'Rabbit' laat je toe te videochatten terwijl je een gezamenlijk scherm opent. In dat scherm kan je bijvoorbeeld Netflix openen en samen naar je favoriete series kijken.

Apple-gebruikers kunnen ook de iOS-app downloaden.

Rabbit

9. Multitasken met 'Helium'

Heb je nog heel wat werk te doen, maar kan je niet wachten om de nieuwe aflevering van je favoriete serie te bekijken? Dan is 'Helium' net wat je zoekt.

Apple-gebruikers kunnen op een 'zwevende browser' Netflix kijken terwijl ze ondertussen nog iets afwerken in Word of terwijl ze de laatste hand leggen aan een PowerPoint-presentatie.

Je kan de app HIER downloaden.

Een zwevend scherm laat je toe om te multitasken.
Helium Een zwevend scherm laat je toe om te multitasken.

10. Wees hackers te snel af

Hackers breken in bij onschuldige Netflix-gebruikers om vervolgens de toegang tot hun accounts voor een prikje door te verkopen op het 'Dark Web', waar je soms voor slechts 1 euro kan parasiteren op de account van iemand anders.

Wil je weten of andere mensen gebruikmaken van jouw account? Ga dan via 'Mijn Account' naar je kijkgeschiedenis. Staan er bij 'Mijn activiteit' titels die je nooit hebt bekeken, dan is dat meestal een teken aan de wand.

Wil je helemaal zeker zijn of er iemand op jouw account parasiteert, ga dan naar deze site.

Netflix

Wat nu?

Als je gehackt bent, kan je parasieten buitensluiten door bij je instellingen te klikken op 'afmelden op alle apparaten'. Zo verwijder je alle apparaten waarop je bent ingelogd. Verander ook meteen je wachtwoord, zodat de hackers niet meer in je account kunnen breken. Contacteer zeker ook Netflix.

Netflix

Omdat de hackers toegang hebben gehad tot je account, hebben ze misschien ook toegang gehad tot gevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld je bankgegevens. Hou dus zeker je bankrekening in de gaten en contacteer zo snel mogelijk je bank als er vreemde dingen met je rekening gebeuren.

Gebruik je hetzelfde wachtwoord voor andere diensten als Facebook, Snapchat, Twitter..., verander dan best ook je wachtwoord van die accounts.