Exclusief voor abonnees

Het rapport van onze Duivels: drie spelers gebuisd

Photo News

MIGNOLET 6
Moest in het openingskwartier 2 keer uitkomen op Janssen na onoplettendheid in de defensie en redde telkens prima. Kansloos tegen de penalty van Klaassen.

KABASELE 4
Moest als debutant koud het veld in nadat Kompany in extremis uitviel. Doorstond het eerste halfuur, maar speelde dan een bal slecht in en maakte daarna een onzekere indruk.

CIMAN 4
Zuiver in de opbouw, maar al te slordig in verdedigend opzicht. Speelde tekort terug na een misverstand met Vertonghen en liet zich te makkelijk in de rug pakken.

VERTONGHEN 5
Ging ook niet vrijuit bij een vroeg misverstand met Ciman. Probeerde vaart te krijgen in de opbouw, maar beging een strafschopfout op Lens nadat hij te makkelijk in de wind gezet werd.

MEUNIER 6
Speelde een degelijke helft. Ging veelvuldig zijn flank af, maakte goeie acties en behield ook goed het overzicht bij zijn voorzetten.

WITSEL 7
Liet zich bij balverlies goed terugzakken in een controlerende rol, was goed in de duels en speelt onder Martínez veel meer verticaal dan in het verleden.

DEFOUR 6
Speelde met de grinta van een speler die weet dat hij elke kans moet aangrijpen om te tonen dat hij zijn plaats bij de Rode Duivels waard is. Stevig in de duels, goed in de combinatie.

CARRASCO 6
Liet zich te weinig zien voor rust. Speelde een sterk laatste halfuur. Dwong een strafschop af, maar kreeg die niet. Zorgde alsnog voor de gelijkmaker.

DE BRUYNE 5
Keek op geen meter en liep flink wat af. Vaak heel speels aan de bal, maar niet altijd even efficiënt en soms leidend tot balverlies.

MERTENS 4
Werd door Roberto Martínez experimenteel als spits uitgespeeld, maar dat was helemaal geen succes. Kopte één kans over, maar kreeg verder niets voor mekaar.

E. HAZARD 5
Maakte bij momenten knappe acties, maar voetbalde net als De Bruyne ook vaak heel speels, met meer oog voor de schoonheid dan voor de efficiëntie. Kwam nog dicht bij de 1-2.

INVALLERS:

FOKET: mocht na de rust debuteren als invaller voor Meunier. Voetbalde sober, maar efficiënt en liet zich op geen foutje betrappen. (6)
LUKAKU: viel na een uur in voor Mertens. Zorgde een kwartier voor tijd voor het eerste echte schot op doel, maar miste daarna een huizenhoge kans. (5)
T. HAZARD: viel na een uur in voor De Bruyne, maar kon zich niet echt tonen. (5)
TIELEMANS: viel in de slotfase in voor Defour. (-)

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis