Het geheim van comfortfood ontrafeld

Kerrygold
Donkere dagen vragen om comfortfood, toch? Het geheim van comfortfood waar je de hele dag van kunt smullen en smikkelen is een vleugje échte boter. De volgende gerechten staan in onze comfortfoodtop 3. En die van jou?

1. Homemade pistolets
Wat is er lekkerder dan een pistolet? Een homemade pistolet. En wat is er nog lekkerder dan een homemade pistolet? Een homemade boterpistolet ... Mmm! Ze zijn krokant vanbuiten en mals vanbinnen, dankzij een klontje échte boter dat je aan je deeg toevoegt. Ook lekker: een burger met je homemade boterpistolet, marmelade van rode ui en cheddar. Mmm x 2!  

2. Smeuïge puree
De beste puree maak je met een klontje boter dat je oplost in lauwe melk. Breng je puree verder op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en een beetje zout. De leukste pureecombinaties? Wortel met pompoen, spinazie met kruidenkaas, spruitjes met spekjes en erwtjes met munt. Lekker met vis of lam.  

3. Muffins!
Leuk om te bakken, leuk om af te werken en leuk om uit te delen: cupcakes en muffins. Deze muffins met blauwe bessen zijn klaar in een halfuurtje. Werk naar smaak af met botercrème door 250 g échte boter op kamertemperatuur op te kloppen met 250 g poedersuiker en 1 kleine lepel vanille-extract.   Wist-je-dat échte boter je comfortfood niet alleen op smaak brengt maar ook rijk is aan vitamine A, D, E en Omega 3?    

Meer comfortfood? Deze gezellige bakrecepten moet je proberen!   

Kerrygold