Donald Trump als tiener aan de militaire academie in 1964. Dat Trump naar de militaire school moest, was een disciplinaire maatregel van zijn vader. Die had op de kamer van zijn 12-jarige zoon knipmessen ontdekt die hij stiekem had gekocht.
Volledig scherm
Donald Trump als tiener aan de militaire academie in 1964. Dat Trump naar de militaire school moest, was een disciplinaire maatregel van zijn vader. Die had op de kamer van zijn 12-jarige zoon knipmessen ontdekt die hij stiekem had gekocht. © Kos

Het ettertje dat als straf naar de militaire school moest en president Donald Trump werd

Als kind was Donald Trump een eigenwijs, stampvoetend ettertje dat altijd gelijk wilde hebben en graag op de vuist ging. Hij kreeg zo vaak strafstudie dat zijn klasgenoten die tuchtmaatregel 'DT' gingen noemen, de initialen van de strafstudiekampioen. Zijn gouden wieg werd omgegooid toen zijn vader op Donalds kamer knipmessen ontdekte. Die had de 12-jarige Donald stiekem gekocht. Donald moest naar de militaire academie, waar hij geen steak maar vieze vleesballen te eten kreeg en geen eigen badkamer meer had maar samen met de andere kadetten moest douchen. In zijn kamer mocht hij graag een ultravioletlamp indraaien, die oranje zonnebankkleur wou hij toen al. "We gaan naar het strand", zei hij dan tegen zijn kamergenoot. Balorig, hooghartig, opvliegend en arrogant: volgens 'Donny' zelf verschilt hij vandaag niet zo veel van het verwaande kereltje dat hij in het eerste leerjaar was. "Ik heb nog altijd hetzelfde temperament", verklaarde hij aan zijn biograaf. Hoe kon zo'n man president worden?

  1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
    Play

    Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

  2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
    Play

    Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den