Donald Trump als tiener aan de militaire academie in 1964. Dat Trump naar de militaire school moest, was een disciplinaire maatregel van zijn vader. Die had op de kamer van zijn 12-jarige zoon knipmessen ontdekt die hij stiekem had gekocht.
Volledig scherm
Donald Trump als tiener aan de militaire academie in 1964. Dat Trump naar de militaire school moest, was een disciplinaire maatregel van zijn vader. Die had op de kamer van zijn 12-jarige zoon knipmessen ontdekt die hij stiekem had gekocht. © Kos

Het ettertje dat als straf naar de militaire school moest en president Donald Trump werd

Als kind was Donald Trump een eigenwijs, stampvoetend ettertje dat altijd gelijk wilde hebben en graag op de vuist ging. Hij kreeg zo vaak strafstudie dat zijn klasgenoten die tuchtmaatregel 'DT' gingen noemen, de initialen van de strafstudiekampioen. Zijn gouden wieg werd omgegooid toen zijn vader op Donalds kamer knipmessen ontdekte. Die had de 12-jarige Donald stiekem gekocht. Donald moest naar de militaire academie, waar hij geen steak maar vieze vleesballen te eten kreeg en geen eigen badkamer meer had maar samen met de andere kadetten moest douchen. In zijn kamer mocht hij graag een ultravioletlamp indraaien, die oranje zonnebankkleur wou hij toen al. "We gaan naar het strand", zei hij dan tegen zijn kamergenoot. Balorig, hooghartig, opvliegend en arrogant: volgens 'Donny' zelf verschilt hij vandaag niet zo veel van het verwaande kereltje dat hij in het eerste leerjaar was. "Ik heb nog altijd hetzelfde temperament", verklaarde hij aan zijn biograaf. Hoe kon zo'n man president worden?

 1. Hoe Donald Trumps fortuin voortspruit uit prostitutie
  VERKIEZINGEN VS

  Hoe Donald Trumps fortuin voort­spruit uit prostitu­tie

  Dat een groot deel van Donald Trumps fortuin geërfd is, wist u al. Maar wat weinigen weten, is dat het geld van die erfenis afkomstig is uit een aantal bordelen. Daarvoor moeten we terug naar Trumps opa, Friedrich. Die emigreerde in 1885 van Kallstadt in Duitsland naar New York. Friedrich was toen 16 jaar. Hij ging zich bij zijn oudste zus vestigen en werk zoeken. De Duitser had al snel in de smiezen dat er manieren waren om meer geld te verdienen dan als kapper in New York.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan