Het eerste recept van 'NINA Kookt': dit is de gezondste pizza ooit

Haal je pannen maar vanonder het stof, want sinds vandaag heeft Nina een echt kookkanaal! Vier keer per week vind je op Nina Kookt verrassende video-recepten waarmee je snel een gezonde hap op tafel tovert. De recepten zijn aangepast aan het ritme van de week en aan alle 'goestinkjes' van je huisgenoten. En je leert tegelijk iets bij, want elke video bevat ook een slimme truc om iets sneller of beter te doen. Veel kookplezier alvast!

Bijna weekend! Na zo'n zware werkweek wil je natuurlijk geen uren in de keuken staan, maar gewoon een snelle hap uit de oven toveren. Die liefst ook nog een beetje gezond is. Deze pizza heeft het allemaal: de bodem is gemaakt van fijngemalen bloemkool, de topping van heerlijke seizoensgroenten en verse Parmezaanse kaas. En geloof ons: de knapperige bloemkoolkorst smaakt minstens even lekker als gewoon pizzadeeg.

Ingrediënten:

Bodem:
1 bloemkool, in roosjes
90 g paneermeel
40 g parmezaanse kaas,
geraspt
1 el oregano
2 eitjes
zout & peper

Het beleg:
tomatensaus/passata
60gr kerstomaatjes,
gehalveerd
1 courgette,
in dunne ronde schijfjes
1 rode ui,
in ringen
30 g parmezaanse kaas
10 basilicumblaadjes
1 el olijfolie

Zo maak je het: 
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bloemkoolroosjes in delen in een blender. Schep alles in een kom.
Stap 2: Voeg paneermeel, kaas, oregano, eitjes, zout en peper toe. Meng goed onder elkaar.
Stap 3: Bekleed een inoxen plaat met bakpapier. Schep er de bloemkool op en vorm een pizzabodem met de bolle kant van een soeplepel. Zet 20 minuten in de oven.
Stap 4: Snijd intussen de groenten.
Stap 5: Haal de bloemkoolkorst uit de oven. Besmeer met de tomatensaus en beleg met de groenten. Kruid met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie over.
Stap 6: Zet opnieuw in de oven voor 10 minuten. Bestrooi met de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas. Serveer meteen.


Volg jij NINA al op Facebook?
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.