Het duurde Mourinho nog geen minuut om van Gaal te kijk te zetten

José Mourinho heeft zijn eerste interview gegeven als coach van Manchester United. De Portugees gaf daarin aan zeer gelukkig te zijn met zijn nieuwe job, maar kon het ook niet laten een steek uit te delen aan zijn voorgangers. "Ik wil de laatste drie jaar zo snel mogelijk vergeten", sprak hij over de periodes onder David Moyes en Louis van Gaal.

"Ik voel me fantastisch", vertelde Mourinho over zijn aanstelling. "Ik denk dat ik op het juiste punt in mijn carrière ben gekomen om Manchester United te coachen. Het is een enorm grote club en grote clubs kunnen enkel door de beste managers geleid worden. Ik ben er klaar voor en voel me dan ook gelukkig, trots en vereerd. Ik kan niet wachten om te beginnen."
 
Met welke ambities trekt 'The Special One' dan naar Old Trafford? "Je moet het nu in twee opzichten bekijken. Het eerste is de laatste drie jaar en het tweede is de geschiedenis van de club. Ik zou de laatste drie jaar liever vergeten en me focussen op het team dat ik nu in handen heb. Wat de fans én spelers moeten weten: ik wil winnen. Ik zeg dat niet om maar iets te vertellen, ik geloof echt dat we dat kunnen. Ik zal dan ook alles geven om deze club terug de juiste richting uit te sturen."

De Portugees had ook een boodschap in huis voor de fans van de 'Mancunians'. "Ik weet wat zij me kunnen geven en zij weten wat ik hen kan geven. De belangrijkste relatie is echter die met de spelers, maar ik vind het wel fantastisch dat ik telkens ik op Old Trafford speelde met open armen werd ontvangen door het publiek. Daardoor zei ik soms dingen die mijn andere werkgevers niet leuk vonden. Zo won ik bijvoorbeeld met Real Madrid op bezoek bij Manchester en vertelde ik dat de beste ploeg verloren had. Daar konden niet veel mensen mee lachen." Mourinho zelf alvast wel.