Het dubbelleven van 'De Reus': ondervoorzitter bij lokale carnavalsvereniging en lid van Bende van Nijvel

Links: de robotfoto van 'De Reus'. Rechts een verklede C.B. tijdens een feestje van de carnavalsvereniging.
Vierendeels Links: de robotfoto van 'De Reus'. Rechts een verklede C.B. tijdens een feestje van de carnavalsvereniging.
Dat C.B. een dubbelleven leidde als 'De Reus' van de Bende van Nijvel staat buiten kijf. Intussen is duidelijk dat hij naast lid van de moordgroep, ook deel uitmaakte van onschuldige verenigingen in zijn thuisstad Dendermonde.

Zo was hij tijdens de jaren zestig en zeventig een scout, maar werd later ook lid van een in 1979 opgerichte carnavalsvereniging. Bij de groep, die een taverne op de Grote Markt als clublokaal had, was hij al zeker tijdens begin de jaren tachtig ondervoorzitter.

Tijdens die periode maakte hij deel uit van de Brigade Diane, nadat hij eerst in 1972 begonnen was bij de Brigade Aalst. In 1982 werd hij bij de elite-eenheid aan de deur gezet, en keerde hij terug naar Aalst om na de politiehervormingen te werken bij de lokale politiezone Aalst. Van zijn rijkswachtcollega's kreeg hij indertijd de bijnaam 'Bonno' mee.

De foto met piratenhoed is het eerste beeld van 'De Reus'. Frappant is op zijn minst de bijna identieke bril als op de enige afbeelding die er sinds 1985 bestond van de reus, robotfoto 19. Ook de haarsnit vertoont opvallende gelijkenissen.

Links: de robotfoto van 'De Reus'. Midden en rechts: een verklede C.B. tijdens een feestje van zijn carnavalsvereniging.
Vierendeels Links: de robotfoto van 'De Reus'. Midden en rechts: een verklede C.B. tijdens een feestje van zijn carnavalsvereniging.55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Pollet

  veronderstel , namen komen uit en Jef moet een van hen verdedigen ? of een boek schrijven ?

 • Jurgen Van Den Bergh

  Nu ze weten wie hij is, en hij toch al overleden is, mogen we dan niet zien hoe hij er in het dagelijkse leven uitzag? Ik wil dat weten!

 • Wesley van Poucke

  Wat met Patrick Haemers, die destijds als de bende leider is afgeschilderd?

 • rudy desmet

  Corruptie tiert welig in Belgie, op alle niveaus. Doofpot operaties, zeer onwel riekende bouwovertredingen met politieke gedoog hulp (vogelzangdossier in Schilde) De bende van Nijvel is oud en duurt 30 jaar om nog steeds niet te zijn opgelost. Een van de vele!

 • wendy fonteyne

  Ze wisten al lang wie het was